Notícies
 Tornar
  • L'associacionisme educatiu es mobilitza l'1 de juny per salvar els campaments
  • Comparteix a les xarxes socials

L'associacionisme educatiu es mobilitza l'1 de juny per salvar els campaments

28.05.24

El Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC) i la resta d'entitats de l'associacionisme educatiu de Catalunya fem una crida a mobilitzar-nos per defensar els campaments a la natura. Aquest dissabte 1 de juny tots els agrupaments i esplais del territori ens movem a l'una per reclamar solucions respecte a la problemàtica dels terrenys d'acampada, que afecta 12.000 infants i joves d'arreu de Catalunya

A dos mesos de la campanya d'estiu, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d’acampada per manca d’autorització hidràulica, un permís necessari si es vol acampar en zones inundables a menys de 100 metres de la llera dels rius. Aquesta qüestió afecta més de 200 reserves ja fetes per als mesos de juny, juliol i agost.

Estem dedicant tots els esforços a reubicar tots els campaments afectats, però volem dir prou a l’ofec administratiu que reben les nostres activitats. No és un cas aïllat, des de la Covid-19 caus i esplais ens hem trobat amb una burocratització de la nostra tasca i traves administratives que posen en perill els nostres campaments, colònies i rutes a la natura i l’aire lliure.

Per aquest motiu, fem una crida a la mobilització!

Mobilitzacions previstes 1 de juny

  • Matí: fem esplai al carrer del nostre poble, barri o ciutat perquè se'ns vegi!
  • Tarda: manifestació a Barcelona a les 17:30 h.  El recorregut és de Plaça Tetuan a la Plaça Sant Jaume. Davant del Palau de la Generalitat farem l’acte final amb lectura de manifest. Està previst acabar a les 20h.

#SalvemElsCampaments