29.10.24
Educo llança una convocatòria que té com a objectiu finançar a organitzacions independents de la societat civil actives que treballen per a prevenir, desenvolupar atenció directa, generar coneixement i fer incidència sobre la violència cap a la infància i l'adolescència.
Els projectes finançats hauran d'anar dirigits a combatre els diferents tipus de violència que poden afectar els nens, nenes i adolescents, entre ells el bullying, el ciberbullying, la violència de gènere, la violència sexual, la violència en l'àmbit familiar i totes aquelles que s'identifiquen en la Ley orgánica 8/2021, de 4 de junio, de protección integral a la infancia y adolescencia frente a la violencia (LOPIVI)
Quines àrees temàtiques i línies de finançament ofereixen des d'aquesta convocatòria?
Prevenció i sensibilització
Atenció directa
Investigació i incidència
El termini de la sol·licitud de convocatòria serà des del 31 d'octubre fins al 3 de gener de 2025
Bases29.10.24
Objectius del premi:
• Reconèixer els esforços que realitzen les organitzacions educatives no universitàries i els de les persones que hi treballen per avançar en l’excel·lència, premiant les bones pràctiques i les innovacions educatives que desenvolupen amb èxit.
• Fomentar la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques per avançar cap a la millora educativa.
• Fer aflorar les idees, les eines, les metodologies o les “maneres de fer” que constitueixen una bona pràctica educativa.
• Potenciar la cultura de l’excel·lència en els centres educatius.
El premi Xavier Batlle 2024/25 està dotat amb 2000 euros.
+info29.10.24
Et convidem a la jornada de difusió de resultats del programa Somos Voz: Impacte Social per a la prevenció de la Institucionalització.
Tindrà lloc el 26 de novembre a la Universitat Pontifícia de Comillas, a Madrid. La jornada començarà a les 9:30 i acabarà a les 14:00.
L’objectiu principal serà presentar l’avaluació pedagògica i l’impacte social generat al projecte que treballa per a prevenir la institucionalització de nens/es i adolescents i que s’ha portat a terme els anys 2022,2023 i 2024 juntament amb la Plataforma d’entitats socials Salesianes i la mateixa Fundació Pere Tarrés.
Inscriu-te29.10.24
El Departament de Drets Socials i Inclusió posa a disposició un nou servei d'assessorament adreçat als professionals dels Centres i serveis d'atenció social.
Aquest nou servei s'emmarca dins el Pla de foment del català que, com bé sabeu, està treballant el Departament de Drets Socials i Inclusió. Les finalitats principals són promoure l'aprenentatge del català dels infants i joves a càrrec de les administracions catalanes i en el vostre àmbit vetllar pels drets lingüístics dels usuaris dels serveis i equipaments de gent gran perquè puguin rebre atenció i assistència en català.
Els centres, residències i equipaments poden sol·licitar directament:
Revisió i traducció de textos escrits adreçats a les famílies o a les persones usuàries.
Atenció de consultes lingüístiques.
Informació de cursos per aprendre català.
Assessorament sobre eines i recursos lingüístics.
Materials d’acolliment lingüístic.
+info29.10.24
En un entorn social en constant canvi, resulta crucial estar informat sobre les ajudes i beneficis que l'Administració General de l'Estat posa a la nostra disposició. En aquest sentit, les prestacions socials es converteixen en un pilar fonamental per a garantir la protecció social de la ciutadania, oferint un suport econòmic davant situacions de necessitat.
A través d'aquesta completa guia, s'ofereix conèixer les diferents prestacions socials que existeixen a Espanya. Abordarem de manera clara i accessible els diferents tipus de prestacions, els seus requisits d'accés, quanties i procediments de sol·licitud.
30.09.24
L'Observatori FARS et convida a participar en la presentació del seu 14è Informe FARS L'aprenentatge i els trastorns del neurodesenvolupament. Claus per a evitar el fracàs escolar. Aquest nou número represa una de les primeres publicacions de l'observatori de la salut maternoinfantil per a fer una revisió i actualització dels principals trastorns del neurodesenvolupament en l'aprenentatge escolar durant la infància i l'adolescència.
Si ets mare, pare, professional de l'educació o de la salut i tens interès en la prevenció i abordatge dels trastorns del neurodesenvolupament en l'edat escolar, aquesta invitació és per a tu. La presentació es realitzarà de manera presencial a l'Auditori del Pediatric Cancer Center Barcelona i també estarà disponible en format en línia. Podràs triar la modalitat que prefereixis en completar el formulari d'inscripció.
Dimecres 2 d'octubre 18:00-19:30
Inscriu-te30.09.24
Ja us hi podreu inscriure i aquest any, per poder aprofitar l’entrada inclosa de cada entitat i els beneficis per quantitat i per a federades, haureu de realitzar totes les inscripcions d'una mateixa entitat a l'hora. Aquest any el Fòrum serà els dies 23, 24 i 25 d’octubre i abordarem i reflexionarem sobre la desinstitucionalització a les infàncies i les adolescències des de diferents vessants. Els espais seran el Hub Social, el Cosmocaixa i es faran tallers territorials. El títol és "Desconstruïm la institucionalització: atenció comunitària i preventiva per les infàncies i adolescències en situació de vulnerabilitat".
Aquí podeu veure el programa definitiu, tenim ponents i talleristes de tot arreu! Us convidem a conèixer i escollir les propostes de tallers territorials, tots son molt interessants!!
30.07.24
Es tracta d'una iniciativa que canalitza el coneixement d'antics alumnes de Esade favor d'entitats sense ànim de lucre. Utilitzen la seva experiència i les seves capacitats professionals en benefici de projectes socials als quals ofereixen consultoria pro-bo i processos d'acompanyament en diferents àrees de gestió i dret: marqueting, finances, recursos humans, comercialització de productes i serveis, viabilitat de nous plans de negoci, reflexions estratègiques, organització interna, legal, etc.
Places Limitades
Inscripció fins al 9 DE SETEMBRE
Durada: Octubre 24- Maig 25
Entitats locals, nacionals i internacionals
ONGs, organitzacions culturals i esportives, empreses socials i projectes d'emprenedoria d'impacte
27.06.24
La Confederació obre la convocatòria de la vuitena edició dels Premis La Confederació per a reconèixer iniciatives transformadores del tercer sector social de Catalunya.
A. GOVERNANÇA I ORGANITZACIÓ INTERNA
Iniciatives que, des d’una perspectiva organitzacional interna, fomenten la governança democràtica, la participació i les bones pràctiques que promouen la cura dels equips, que treballen per la cohesió interna, que impulsen l’equitat de gènere, o que aposten per la millora dels usos i la gestió del temps, entre d’altres.
B. INNOVACIÓ EN NOUS PRODUCTES I SERVEIS
Iniciatives transformadores per a la millora de la qualitat de vida de les persones a través de la generació de nous productes i serveis, que donen resposta a la realitat actual i les noves necessitats emergents.
C. IMPACTE EN LA COMUNITAT
Iniciatives amb alt impacte en la comunitat, amb voluntat de transformació social, que involucren a agents de la comunitat i provoquen canvis en l’entorn de proximitat de les entitats.
27.06.24
Des del Grup de Treball de Finançament fan els següents aclariments en relació a la justificació de la CONVO24:
En el moment de la justificació haureu de presentar un “formulari resum” de l’ocupació del servei amb detall mensual, que indiqui per a cada mes quantes unitats de recompte heu ocupat (article 26.5.2), en el qual no s’hauran de fer constar els noms de tots els usuaris, ni les dates exactes de l’ocupació, només el que diuen les bases: “evolució temporal (mensual o pel període establert a l’annex específic), percentatge que representa respecte el que s’ha concedit i, finalment, mitjana anual”. Atès que no haureu d’enviar relacions nominals d’usuaris ni el detall exacte de l’ocupació (diari), l’article 26.5.5. us obliga a tenir un registre documental propi que acrediti la veracitat de les dades que es presentaran a la justificació i que el conserveu durant 4 anys per a posteriors comprovacions. Com ha de ser aquest registre intern? No el determinem, ja que cada entitat i cada tipus de línia pot requerir una forma o una altra (períodes diaris, setmanals, mensuals... registre per persona, per família..., registre amb indicació d’hores d’atenció...., per préstecs...) i l’únic que us demanarem és que aquest “registre intern” permeti comprovar després la veracitat del “formulari resum”. Per a què ens entenguem: que hi constin les dades identificatives bàsiques de l’usuari (nom i cognoms, DNI, NIE o passaport), la seva signatura i el període que se l’ha atès.