Actualitat

8a edició dels Premis La Confederació 2024

27.06.24

La Confederació obre la convocatòria de la vuitena edició dels Premis La Confederació per a reconèixer iniciatives transformadores del tercer sector social de Catalunya.

Les tres categories dels Premis són: 

A. GOVERNANÇA I ORGANITZACIÓ INTERNA  
Iniciatives que, des d’una perspectiva organitzacional interna, fomenten la governança democràtica, la participació i les bones pràctiques que promouen la cura dels equips, que treballen per la cohesió interna, que impulsen l’equitat de gènere, o que aposten per la millora dels usos i la gestió del temps, entre d’altres.

B. INNOVACIÓ EN NOUS PRODUCTES I SERVEIS  
Iniciatives transformadores per a la millora de la qualitat de vida de les persones a través de la generació de nous productes i serveis, que donen resposta a la realitat actual i les noves necessitats emergents.

C. IMPACTE EN LA COMUNITAT
Iniciatives amb alt impacte en la comunitat, amb voluntat de transformació social, que involucren a agents de la comunitat i provoquen canvis en l’entorn de proximitat de les entitats.

+info

Informació important justificació CONVO24

27.06.24

Des del Grup de Treball de Finançament fan els següents aclariments en relació a la justificació de la CONVO24:

En el moment de la justificació haureu de presentar un “formulari resum” de l’ocupació del servei amb detall mensual, que indiqui per a cada mes quantes unitats de recompte heu ocupat (article 26.5.2), en el qual no s’hauran de fer constar els noms de tots els usuaris, ni les dates exactes de l’ocupació, només el que diuen les bases: “evolució temporal (mensual o pel període establert a l’annex específic), percentatge que representa respecte el que s’ha concedit i, finalment, mitjana anual”. Atès que no haureu d’enviar relacions nominals d’usuaris ni el detall exacte de l’ocupació (diari), l’article 26.5.5. us obliga a tenir un registre documental propi que acrediti la veracitat de les dades que es presentaran a la justificació i que el conserveu durant 4 anys per a posteriors comprovacions. Com ha de ser aquest registre intern? No el determinem, ja que cada entitat i cada tipus de línia pot requerir una forma o una altra (períodes diaris, setmanals, mensuals... registre per persona, per família..., registre amb indicació d’hores d’atenció...., per préstecs...) i l’únic que us demanarem és que aquest “registre intern” permeti comprovar després la veracitat del “formulari resum”. Per a què ens entenguem: que hi constin les dades identificatives bàsiques de l’usuari (nom i cognoms, DNI, NIE o passaport), la seva signatura i el període que se l’ha atès.

Jornada Esports Inclusius INCLUSPORTS

27.06.24

El pròxim dissabte 6 de juliol tindrà lloc la 8ª Jornada d’esports Inclusius INCLUSPORTS, que s’organitza des de Fòrum Salut Mental i Addiccions. La jornada és gratuïta i se celebrarà al Poliesportiu Camp del Ferro de Barcelona en horari de 9:30 a 14:00

Totes les modalitats esportives són adaptades, realitzades per tècniques especialistes en esport inclusiu que combinen el joc amb l'esport per fer-les aptes per a tothom.  

  • Ioga: exercicis d'escalfament i estirament 
  • Softbol: modalitat que barreja el criquet i el beisbol 
  • Bin Pong: joc per equips de llençar pilotes a galledes grosses de diferents maneres i posicions 
  • Vòlei: activitat de vòlei, tècniques, joc d'equip... (activitat en el mateix horari que futbol sala)
  • Futbol Sala: activitat de futbol sala, tècniques, joc d'equip... (activitat en el mateix horari que vòlei)
  • Zumba: activitat de ball 

Les activitats són de caràcter no competitiu! 

Inscriu-te!

Programa Kit Consulting

27.06.24

Convocatòria d'ajut adreçada a les pimes d'entre 10 i menys de 250 treballadors que tinguin domicili fiscal ubicat en territori espanyol.

Les despeses en les que incorri el beneficiari per a la contractació dels serveis d’assessorament inclosos al Catàleg de Serveis d’Assessorament del Programa.

S’estableixen les categories de serveis d’assessorament següents:

  • Intel·ligència Artificial
  • Anàlisi de Dades
  • Ventes Digitals
  • Processos de Negoci o Processos de Producció
  • Estratègia i Rendiment de Negoci
  • Ciberseguretat
  • Transformació Digital

Únicament podran prestar assessorament pels serveis associats al programa els Assessors Digitals Adherits que formin part del Catàleg de Serveis d’Assessorament del Programa

Informe executiu del programa Somos Voz-FPT

27.06.24

L'informe executiu del Projecte de recerca qualitativa i innovació pedagògica per a la reducció de la institucionalització de la infància vulnerable, finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, té com a finalitat ampliar el coneixement i plantejar noves maneres d'abordar la prevenció de l'acolliment residencial de nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

Per això, s'ha desenvolupat una investigació els resultats de la qual, són el punt de partida del disseny d'un model d'innovació pedagògica als centres socioeducatius / centres de dia / centres d'atenció diürna, des d'un plantejament d'intervenció socioeducativa de caràcter preventiu i una perspectiva holística de la infància (família, escola, altres espais relacionals), amb la participació de tots els grups d'interès implicats, tant persones adultes com nens, nenes i adolescents.

+info

Propera reunió General de la XACS

30.05.24

  • Persones convocades: Responsables i/o directors dels centres i educadors/es dels centres. 
  • Dia de realització: 12/06/2024 
  • Hora de realització: 9 a 13 h  
  • Lloc de realització: Aula 10. Facultat Pere Tarrés. C/ Santaló, 37 Entre els temes a tractar hi haurà la Conferència:"la importància de l’èxit escolar, com un factor positiu en el desenvolupament dels infants  a càrrec d'en Gregorio Luri  i una Taula Rodona de presentació d'experiències del Programa de prevenció de la institucionalització. També es tractaran temes de la convo2024, activitats d'estiu i de la Cartera de Serveis Socials.

Reunió Òrgans de Govern del passat 7/05/2024

30.05.24

El passat 7 de maig de 2024 es va realitzar la reunió d'Òrgans de Govern amb la presència de diferents membres de les juntes  directives i direccions tènciques dels centres adherits a la XaCS. La temàtica que es va tractar va versar sobre reflexions sobre interioritat. a càrrec d'en JosepM. Lozano.

Hi van participar 26 centres, que representa un 76,4% dels centres adherits. 

Circular compactació permís de lactància

30.05.24

Es publica al BOE el Real Decret-llei 2/2024 del 21 de maig, on exposa que la compactació del permís de lactància queda a expenses únicament de la voluntat de la persona treballadora  que també el podrà substituir per una reducció de la seva jornada en mitja hora amb la mateixa finalitat.

+info

El dret dels infants al desenvolupament espiritual

30.05.24

La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants (1989) incorpora en quatre dels seus articles la importància d'atendre les necessitats espirituals, considerant que el desenvolupament espiritual és un aspecte vital de la infància. Amb motiu del vintè aniversari de la convenció, un grup d'experts catalans en infància va publicar el Manifest de Montserrat per al foment i la protecció de les necessitats no materials en l'acompanyament educatiu d'infants. L'Enric Benavent-Vallès, professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés URL, escriu un article on repassa la temàtica de l'espiritual en el tracte dels drets dels infants, i el podeu trobar al Gesplai/ arxius/XACS/Espiritualitat.

Estratègies i BBPP- treball en interioritat en els CSE

24.04.24

El passat 17 d'abril es va realitzar la jornada d'Estratègies i bones pràctiques del treball en interioritat en els Centres Socioeducatius, dinamitzada per la Pilar Lance Albajar Responsable SAER social, SJD SS, FGTC i INTECSERVEIS. a la Casa de l'Espiritualitat de Sant Felip Neri de Barcelona on diferents professionals dels Centres Socieducatius van poder gaudir dels aprenentatges que es van plantejar.

Per tal que pugueu accedir al contingut que es va treballar, us pengem un document resum al Gesplai (Arxiu Gesplai/Xacs/09.Espiritualitat) on s'identifiquen els conceptes claus, les seves diferències entre ells, hi apareixen també activitats i estratègies per tal de treballar l'espiritualitat i  recursos bibliogràfics per tal d'ampliar informació.