Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Vols viure experiències de voluntariat internacional?

General

02.02.23 al 17.09.23 / Afegir a Google Calendar

Els monitors i monitores del Moviment teniu accés a experiències de voluntariat a través del MCECC. Actualment hi ha en marxa dos projectes amb inscripcions obertes.

Voluntariat SED Catalunya - Estiu 2023

Aquesta primavera i estiu hi haurà l'oportunitat de viure, novament, una experiència de voluntariat internacional, una forma de gaudir del lleure en altres entorns i contextos. Per poder facilitar aquesta opció, el Moviment col·labora amb altres entitats especialitzades i es coordina.

Enguany, també, els voluntaris seran gestionats i coordinats de la mà d'entitats especialitzades a promoure aquestes vivències. Així doncs, oferim realitzar el voluntariat a través de SED (Solidaritat, Educació, Desenvolupament).

Informa't a continuació!

Què s'hi fa?

  • Conèixer maneres de viure diferents i compartir projectes socials en espais del món que et són, inicialment, desconeguts. 
  • Treballar amb les persones autòctones pels drets dels infants i la millora de les condicions de vida del conjunt de la població. 
  • Participar en activitats de lleure per a nois i noies, compartint amb els monitors/es locals la seva organització i desenvolupament
  • Compartir l’experiència del voluntariat internacional amb altres monitors/es del Moviment

Quan?

Quant a temporització, els mesos de gener i febrer són per a informar-se i poder-se inscriure, i durant el març hi ha tres caps de setmana de preparació (d'assistència obligatòria), que són: 

  • 4 i 5 de març (1r cap de setmana)
  • 15 i 16 d'abril (2n cap de setmana)
  • 13 i 14 de maig (3r cap de setmana)

L'estada tindrà lloc durant juliol o agost, en funció del grup. El 17 de setembre se celebrarà la trobada de retorn.

On?

Els camps de solidaritat de SED són a Masonga (Tanzània), Mwanza (Tanzània), Horqueta (Paraguai), Medellín (Colòmbia), Bogotà (Colòmbia) i Coronel Oviedo (Paraguai).

Amplia aquí la informació.

Requisits de participació

Les persones interessades a participar cal que compleixin amb les següents condicions:

  • Ser majors de 21 anys
  • Ser monitor/a d’un Esplai del MCECC i tenir experiència de 2-3 anys al Centre o Club. 
  • Realitzar l’entrevista individual 
  • Participar en les formacions prèvies i trobades posteriors (en funció de cada realitat). 
  • Assumir el compromís de participar en l’Àmbit d’Educació per a la Justícia Global del Moviment, per tal de compartir l’experiència i els aprenentatges adquirits als centres del MCECC.

Cada voluntari s'haurà de finançar el viatge, la formació i l'aportació al destí.

Procés de preinscripció

En cas de voler-te apuntar, cal emplenar el següent formulari abans del diumenge 26 de febrer. Més endavant s'informarà les persones interessades. En aquesta mateixa pàgina s'anirà actualitzant tota la informació referida a l'experiència de voluntariat internacional.

Voluntariat Camins (Fundació Acció Social Escola Pia) - Juliol

També oferim una segona proposta de voluntariat internacional: l’experiència a través de Camins (Fundació Acció Social Escola Pia).

Quan i on?

L’activitat tindrà lloc durant tot el mes de juliol. Un dissabte de març, un dissabte (també) a l’abril i un cap de setmana al maig es farà la formació, la qual és obligatòria.

Enguany, el voluntariat és al Senegal i a Mèxic.

Informa’t!

Pel que fa al voluntariat de Camins (Fundació Acció Social Escola Pia), les xerrades informatives se celebraran els dijous 9 i 16 de febrer a les 19 h a la següent adreça: Sant Antoni Abat (61, Barcelona), on es troba la Fundació Social Camins (Escola Pia).

Cal confirmar l’assistència a les reunions a l’adreça de correu electrònic angels.donate@caminsfundacio.org 

Procés de preinscripció

En cas de voler-te inscriure, també cal emplenar el següent formulari abans del 20 de febrer. Pròximament, s'informarà les persones interessades.