Torna la jornada Mirem Més Enllà!
Torna la Jornada Mirem Més Enllà. L'àmbit d'Educació per la Justícia Global prepara un any més aquesta jornada per treballar la no-violència. Guardeu-vos la data perquè aviat s'obriran les inscripcions.
La pau comença a l'Esplai
Sota aquest lema s'emmarca la jornada que es celebrarà el proper 4 de novembre a les 19.30 hores al Centre d'Esplai Sagrat Cor.
Són moltes les opressions que conviuen en el dia a dia dels monitors i monitores d'esplai, així com molts són els conflictes que ens han tocat viure com a generació. Vivim en pròpia pell com el discurs d'odi s'estén a la nostra realitat, on afloren polítiques basades en el menyspreu a l'altre, on el benefici individual preval per sobre del be col·lectiu, on tenir un sostre on viure esdevé inassequible pel jovent, on es prolonguen estructures i lleis injustes que transformen les crisis migratòries en drames humanitaris, on es perpetua la violència masclista, on els drets fonamentals són trepitjats. I tot plegat en un planeta on d'aquí a poques dècades ja no s'hi podrà viure. Una experiència vivencial que s'alinea amb un context internacional de rearmament, divisió de blocs i escalada bèl·lica, amb el focus amb situacions com la d'Ucraïna o Síria, Palestina, Sàhara o Armènia, entre dels centenars de focus militars oberts.
El conflicte és inherent a la condició humana, però depèn de nosaltres escollir quina via utilitzem per resoldre'l i especialment, quina via ens garanteix la consecució d'una realitat més justa a nivell local i global.
La no-violència és una filosofia i una pràctica política-social de resolució de conflictes i un mecanisme de canvi i abolició de les opressions. A través del rebuig a la violència, la no-violència pressuposa sempre un canvi social o polític com a raó. Proposem a la Jornada Mirem més enllà, un espai per tal de reflexionar sobre els reptes més importants davant la construcció de la pau a casa nostra i al món, fent especial èmfasi en el diàleg, la mediació i la filosofia de la no-violència. Al mateix temps, treballarem de quina manera poder incloure aquest enfocament a les activitats i de com compartir-ho més enllà dels nostres espais.
Com serà la Jornada?
- 19.30 - Benvinguda
- 19.45 - "Cultura de la Pau", ponència de Jordi Viñals sobre la cultura de la Pau que interactuarà amb els participants per veure com aterrar el contingut a la dinàmica dels Centres i Clubs d'Esplai.
- 21.00 - Breu concert de Sergi Andrades i pica-pica
- 21.30 - Tancament de la Jornada.
El ponent: Jordi Viñals
Jordi Viñals, politòleg i periodista, actualment tècnic referent de Justícia Global i Emancipació al Consell de la Joventut de Barcelona, amb anterioritat tècnic de projectes a Justícia i Pau, amb qui continua col·laborant actualment. Militant en col·lectius de solidaritat amb els drets dels pobles, com el palestí i el colombià, i també vinculat al moviment pel dret a l'habitatge, a través del Sindicat de Llogateres.
El cantautor: Sergi Andrades
Sergi Andrades és un jove cantautor Vidrerenc, bioquímic per la URV i estudiant de sonologia a l’ESMUC. Ha debutat, després d’una trajectòria on ha prescindit de publicacions, amb el primer EP Despertar (autoproduït, 2022), on fa créixer uns temes de cançó d’autor intimista, sense prendre’n l’essència, amb una sonoritat més electrònica i actual.