Notícies
 Tornar
  • Canvis en l'obtenció del certificat de delictes de naturalesa sexual

Canvis en l'obtenció del certificat de delictes de naturalesa sexual

30.05.24

Com bé sabeu, tots els vostres monitors i monitores, així com qualsevol persona que col·labori a la vostra entitat, ha d'entregar el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual. Amb la modificació del Reial Decret 1110/2015, que regula el Registre Central de Delinqüents de Delictes Sexuals, s'han aplicat els següents canvis normatius:

  • Sol·licitud de certificat: amb la reforma de la norma, s’ha simplificat el procés per tal que a empreses, ONG, institucions i altres entitats puguin demanar amb més facilitat, de forma periòdica, i amb el consentiment de la persona treballadora o voluntària, el seu certificat corresponent negatiu.

  • Certificat en menors d’edat: la nova regulació permetrà que persones entre 16 i 18 anys, que en ocasions treballen com a monitors i monitores o actuen com a voluntaris puguin sol·licitar directament el certificat al registre sense haver de recórrer als seus pares, mares o tutors/es legals.Tot i això, des del Moviment recomanem que tot i que existeixi aquesta opció s’intenti sempre per informar a la família de l’obtenció d’aquest document.

  • Ciutadans/es europeus: en el cas de disposar d’algun monitor/a d’una nacionalitat estrangera d’un país membre de la UE, s’ha agilitzat el procés de sol·licitud i emissió d’aquest certificat a través de la interconnexió del registre de l’estat amb el Sistema Europeu sobre Antecedents Penals (ECRIS).

Podeu accedir al document sencer publicat al BOE aquí. També us deixem aquí l’accés per realitzar el tràmit.

A més a més, us recordem que teniu a la vostra disposició una nota en relació a aquests certificats en el Gesplai (apartat Arxiu => MCECC => Notes legals i administratives (núm. 6). Aquesta nota serà actualitzada amb el contingut de la nova normativa properament. 

Us recordem que per qualsevol qüestió vinculada amb el Bon Tracte en els Centres i Clubs d’Esplai us podeu adreçar a bontracte.mcecc@peretarres.org

També us podeu adreçar per qualsevol qüestió a secretaria.mcecc@peretarres.org o a través del vostre promotor/a de referència