Volem anar més lluny:
Davant les dades recollides recentment pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que revelen que una part significativa de la població catalana (concretament el 35%) i especialment les persones més joves (el percentatge més elevat es troba entre els 16 i 24 anys), consideren que el moviment feminista ha anat massa lluny, creiem que és essencial fer sentir la nostra veu més que mai. Com a membres de Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), volem alçar la veu en la lluita per l’equitat.
No podem ignorar els desequilibris flagrants de poder que continuen existint, negant a les dones l'accés als llocs on es prenen les decisions. No podem permetre que les amenaces, els insults, els maltractaments, les agressions i la violència dirigida cap a les dones, exemples dels quals en podem trobar cada dia, persisteixin. Aquest comportament no té cabuda en cap societat que construïm, cada cap de setmana i a totes les activitats proposades, des dels Centres i Clubs d’Esplai del MCECC. La desigualtat estructural és una realitat que no podem ignorar.
Des del MCECC apostem per dir que volem anar més lluny en la lluita per l’equitat, la qual volem que sigui interseccional. No callarem davant qualsevol discriminació i seguirem treballant per erradicar les actituds masclistes i les perpetuacions de llocs de poder. Volem un món on totes les persones, sense importar la seva condició, puguin viure lliures de discriminació i violència. Hem de treballar junts per construir un futur on la igualtat sigui una realitat tangible per a tothom.
Reivindicant el 8M, Dia de la dona treballadora, des dels Centres i Clubs d’Esplai del MCECC plantem cara a la desigualtat i reivindiquem un futur més just i igualitari per a totes les persones. Els esplais seguirem anant més lluny, treballant per una educació en el lleure de qualitat i en valors. Avui, cada dia i sempre!
Campanya 8M: feu-nos arribar el vostre vídeo
Així, us proposem expressar per què des de l'esplai volem anar més lluny, davant de les situacions de violència que encara tenen lloc, les desigualtats i llocs de poder desequilibrats o actituds que podem trobar a l'esplai o en el nostre dia a dia.
Si voleu participar-hi, només cal que ens envieu un vídeo curt, en format vertical a l'adreça electrònica epuerta@peretarres.org. El vídeo ha de començar amb la frase "A l'esplai volem anar més lluny perquè ..." i continueu la frase. Tots els vídeos recollits s'uniran per ser publicats el divendres vinent. Aprofiteu aquest cap de setmana per fer-nos arribar els vostres vídeos!
Igualment, des de l'Estris us proposem recuperar la revista 221, un número especial amb recursos per treballar la igualtat i la perspectiva de gènere a l'esplai.