Notícies
 Tornar
  • Feu-vos amb bitllets de ferrocarrils!

Feu-vos amb bitllets de ferrocarrils!

12.04.23

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa a disposició bitllets, concretament mitjançant la T-visita. Cada Centre o Club d'Esplai del Moviment pot demanar cessió d'un viatge per destinar-los a usos socials, com a infants, adolescents i joves en situació de risc d'exclusió social, pobresa o NEE.

Cada entitat pot demanar, màxim, 3 col·laboracions per any.

Procediment

Per formalitzar la sol·licitud cal omplir el següent formulari. Un cop feta la petició, un comitè estudiarà la proposta i podrà demanar informació al Centre o Club d'Esplai en cas de necessitar-la per acabar de resoldre la petició -l'estudi de les sol·licituds és cas per cas-. Així doncs, com més clara, concreta i detallada possible sigui la petició, més possibilitats pot haver d'aconseguir els bitllets. La sol·licitud ha de contenir:

  • Quan es necessiten els bitllets
  • Quina és la finalitat
  • Exposar qui són i la necessitat a la qual es destinen els bitllets
  • Nombre de bitllets

Fer el tràmit no implica aconseguir-los; s'adjudiquen en funció de la disponibilitat de places, afluència i si hi ha altres reserves.

La T-visita

Aquest tipus de bitllet permet la mobilitat per un dia i un trajecte predeterminat, i tenen els mateixos efectes i/o prestacions que un bitllet d'FGC. 

Les entitats sol·licitants

Els Centres i Clubs d'Esplai que demanin aquesta tipologia de bitllets es comprometen a demanar únicament i exclusivament les T-visita que calguin. Signaran un document tal com accepten i es comprometen a assumir totes les clàusules d'FGC per a l'ús de les T-visita.

Les entitats sol·licitants justificaran i demostraran que els bitllets van destinats a persones i/o fins de caràcter d'acció social, i recolliran les T-visita a les instal·lacions d'FGC, així com retornaran aquells bitllets que no s'hagin fet servir. Les T-visita són, de fet, títols numerats i poden ser identificades.

Col·laboracions socials vinculades

A més de l'acció social vinculada a la cessió de bitllets de ferrocarrils, FGC ofereix altres vessants de col·laboracions, com ara la destinació d'espais -tant físics com digitals- per fer difusió de projectes solidaris.

#SomMoviment