Notícies
 Tornar
  • Les conclusions de la Jornada de Monitors i Monitores
  • Comparteix a les xarxes socials

Les conclusions de la Jornada de Monitors i Monitores

09.06.22

Prop de cinquanta centres i clubs d’esplai heu participat de la Jornada d’enguany. Un cop feta l’avaluació pertinent, us presentem les conclusions que n’hem extret.

Principalment, destaquem que els participants han valorat amb més d’un 6 sobre 10 la Jornada. És una de les dades més rellevants d’una enquesta que han respost més de 120 monitors i monitores presents a Igualada.

La revisió també ens deixa la despesa general tant econòmica com ecològica de la jornada. En aquest sentit, cal destacar que, en total, el Moviment ha invertit gairebé 17.000€ per tal que el dia sortís el millor possible. Això suposa un cost aproximat de 37€ per participant. Per tant, tenint en compte els preus que es van fixar per aquesta trobada, el MCECC ha finançat entre 15 i 22 euros, aproximadament, el cost de cada participant.

 

La petjada ecològica

Una de les novetats d’enguany és l’avaluació ecològica que han fet la Comissió de la Jornada i l’Àmbit d'Educació per la Justícia Global del MCECC. Després de pesar els residus, veiem que cadascú ha generat al voltant de 100 grams de residus. La Comissió també ha optat per servir menjar vegà i eliminar l’ús de plats i coberts d’un sol ús. A continuació podeu revisar totes les dades i la petjada que ha deixat l’ús dels autocars.

Comunicat de la Comissió i el Consell Directiu: valoració de la Jornada

Moltes gràcies a tothom qui vau venir a la Jornada! Després de 3 anys de l’última trobada presencial, aquest era un dia que ens feia especial il·lusió per tot el que comportava, sobretot a nivell de restriccions. Sabem que la meteorologia, de nou, no ha facilitat el desenvolupament de la Jornada tal i com la teníem prevista, però esperem que l’hàgiu pogut gaudir intensament.

Estem immensament agraïts a la comissió, que durant l’any ha estat preparant aquest dia, així com a l’Equip Tècnic i al Consell Directiu, que han ajudat a fer-la possible. Malgrat això, som conscients que encara ens queden molts aspectes per millorar: algunes activitats no van sortir com esperàvem, d’altres les vam haver de canviar d’ubicació per la forta calor que estàvem vivint (provocant que no fos el més encertat) i, en alguns moments, costava seguir el fil de tot plegat. Tot i així, també estem molt contents de poder haver ofert dos moments celebratius, d’unes formacions i unes xerrades pensades amb allò que crèiem que us podia interessar i un format de tarda més lliure, amb més de 20 activitats, on cadascú podia fer el recorregut que més li convingués. 

Com també us vam comentar hem volgut tenir molt present tres aspectes crucials per a nosaltres: el feminisme, la sostenibilitat i el consum responsable i la llengua catalana amb tota la seva riquesa i diversitat. Hem de seguir millorant, segur, però creiem que és aquest el camí que hem de seguir com a Moviment. 

Per seguir tirant endavant amb activitats de qualitat, però, hem de ser més. Les persones de la comissió no arribaven a la desena, fet que ha dificultat que alguns aspectes, com els que us exposem més amunt, hagin quedat un pèl més coixos. Com us dèiem, sense vosaltres tot això no té sentit i, per aquest motiu, us animem a apuntar-vos a les comissions de les trobades de l’any 2023, tant de la TrocaJove com de la Trobada de Monitors/es que... serà de cap de setmana!!

Comissió Jornada de Monitors i Monitores 2022 i Consell Directiu