Amb la pandèmia s'ha visibilitzat els problemes que aquesta ha causat en la salut mental dels infants i joves. Parlar d'aquest tema ha sigut, durant molts anys, un tabú en la nostra societat. Per això, cal afrontar-lo de cara i perdre la por a treballar la temàtica als nostres centres i clubs.
Per aquest motiu, posem a l'abast de tots els monitors i monitores un recull de recursos per indagar i treballar la salut mental:
La pàgina web "Activa't per la salut mental"
En aquest portal trobem diferents recursos i manuals per traballar la temàtica, com per exemple:
- Recurs on es recullen consells i eines per poder comunicar-se amb una persona que pateix problemes mentals
- Manual per a la recuperació i l’autogestió del benestar dirigit tant a persones usuàries de serveis de salut mental o qualsevol persona en situació de patiment psicològic com als professionals per dotar-los d’una eina per afavorir l’acompanyament en el procés de recuperació.
- Directori amb els recursos i els serveis en salut mental a Catalunya.
- Terminologia de l'atenció a la salut mental i a les addiccions.
Documentals o altres vídeos de la temàtica
- Veus contra l'estigma: documental emès per TV3 en què es reivindica reformular els protocols i els tractaments envers els pacients de salut mental
- Etiquetes i prejudicis relacionats amb les malalties mentals.
- Documental on s'explica que la salut mental dels joves és una malaltia estigmatitzada i sovint invisible, que s'ha vist agreujada per la Covid. Els protagonistes expliquen en primera persona com han viscut el seu trastorn
Guies
- Publicació anomenada Saldremos de esta. Guía de salud mental para el entorno de la persona en crisis, de Javier Erro que ens explica com generar el suport mutu necessari per a la persona que pateix una crisi de salut mental.
- Guia de mitjans – Recomanacions per informar sobre salut mental. És tracta d’una guia per parlar i documental de manera correcta temes sobre salut mental pels mitjans de comunicació.