Notícies
 Tornar
  • Recursos per a l'equip de monitors/es en temps de pandèmia
  • Comparteix a les xarxes socials

Recursos per a l'equip de monitors/es en temps de pandèmia

18.02.21

Les restriccions contra la Covid-19 han afectat greument a l'educació en el lleure, que ha vist suspeses les seves activitats durant un llarg període (els infants d'Educació Infantil i Primària podran reprendre el lleure presencial a partir del 22 de febrer, però els més grans hauran d'esperar). 

Una situació que ha afectat als infants i joves, però que també ha minvat els ànims de molts equips de monitors i monitores. Des del MCECC, volem animar-vos a no defallir en la vostra tasca i, per això -a banda de recursos per a fer activitats telemàtiques amb els participants- us apropem alguns recursos específics per a treballar com a equip educatiu. 

  • Activitats per a fer en equip. Aprofiteu per a fer activitats com a equip de l'estil 'Operació Cau | La Vida Mateixa', un Scape Room al qual es pot jugar presencialment o en format on-line connectats per videoconferència i que -malgrat estar pensat per a joves- també us pot servir per passar una bona estona com a equip de monitors/es.  
  • Formació en línia sobre la resiliència a càrrec de l'Eduard Sala, responsable d'Acció Social de Càritas diocesana de Barcelona, en el marc de la Jornada de Responsables prèvia a l'AGO del MCECC del passat 30 de gener. 
  • Punt de Connexió, un espai de connexió amb un mateix, amb els altres i amb la nostra dimensió transcendent, on reflexionem sobre temes actuals. Una proposta mensual dirigida als monitors i monitores dels Centres d'Esplai del Moviment que segueix l'estil de l'activitat 'Una Estona amb Tu' dels cursos residencials. La pròxima sessió serà el 18 de març (properament publicarem més informació) i, si voleu participar, cal que envieu un correu a ambits@peretarres.org 
  • Inscriu-te a la Trobada de Monitors i Monitores. L’eix principal de la Trobada d’enguany és la gestió emocional. Portem mesos d’incertesa i excepcionalitat i és el moment de dedicar-nos temps a nosaltres: escoltar-se, ser capaç d’identificar i posar nom a les emocions, preguntar-se què sento i per què... En resum, conèixer-se. Introspecciona’t vol posar el focus en un/a mateix/a amb l’objectiu de poder acompanyar plenament els infants, adolescents i joves i també a la resta de monitors i monitores de l’equip en el seu camí de vida. Vivim un moment en el qual és imprescindible el treball de cures cap a nosaltres mateixos/es i la gent que ens envolta i, per això, hem preparat una Trobada singular en la qual el més important serà la nostra pròpia experiència, allò que vivim i sentim per tornar a l’esplai carregats d’energia i amb nous recursos per continuar fent la nostra tasca educativa.
  • Àmbits del MCECC. Espais de reflexió, formació i acció que treballen per enriquir i enfortir l’activitat dels Centres d’Esplai federats al MCECC. A banda de dur a terme aquesta tasca, els àmbits us serviran com a espai de creixement, ja que a les reunions es dedica una estona a conversar sobre algun article, notícia, recurs, etc. i podreu compartir les vostres inquietuds amb altres persones amb interessos similars. Si vols afegir-te en algun dels àmbits, envia un correu a ambits@peretarres.org i et donarem la informació de com fer-ho. 
  • Formacions territorials. Un espai per a formar-vos en pro dels infants i joves del vostre Centre d'Esplai, però que també us servirà per connectar-vos i estar en contacte amb altres monitors i monitores que viuen una situació similar a la vostra. 

Cuideu-vos per cuidar. I, recordeu, l'equip del MCECC està a la vostra disposició per tot el que pugueu necessitar. Som un Moviment de persones!