Notícies
 Tornar

Què es va tractar al darrer Consell de Responsables Territorials?

12.03.20

El passat dissabte, 7 de març, es va celebrar el Consell de Responsables Territorials del MCECC al centre d’Esplai Cra-Crac de Badalona.

En aquesta trobada, es va valorar l’AGO celebrada el passat 1 de febrer al Vendrell (on van assistir prop de 300 persones de més de 100 Centres d'Esplai de Catalunya, Mallorca i Menorca) i es va realitzar una dinàmica emmarcada dins la iniciativa #XarxaMCECC.

Es tracta d’un projecte en el qual s’ha anat treballant els darrers mesos amb l’objectiu d’enfortir i millorar el model de xarxa territorial actual i al voltant del qual van poder debatre els responsables territorials.

D’altra banda, es va fer un recull d’idees sobre algunes de les noves accions (La Llitera, el banc de recursos o els cursos residencials) del Pla d’accions 2020 i es va informar sobre les properes activitats del Moviment com la Jornada de Monitors i Monitores prevista pel 25 d’abril. També es va tractar-entre altres coses- el pla estratègic del MCECC, l’estat actual dels àmbits i la possibilitat de presentar-se als Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Carulla.

Dinàmica: Estem preparats/es per acollir monitors/es amb necessitats educatives especials? 

També es va explicar la dinàmica sobre necessitats educatives especials generada des de la Conselleria de Formació del Moviment –seguint l’acció EC3 del pla d’accions 2020- per a que els responsables territorials la facin arribar als centres. L’activitat gira al voltant de fer reflexionar als equips de monitors i monitores si estan capacitats per incorporar monitores amb necessitats educatives especials. D’aquesta reflexió (que es recollirà a partir d'aquesta fitxa) s’extrauran les necessitats reals per poder formular una formació sobre el tema, ampliant així l’actual catàleg de formacions.