Notícies
 Tornar
  • Coneixeu els guanyadors del primer concurs Innovact!
  • Comparteix a les xarxes socials

Coneixeu els guanyadors del primer concurs Innovact!

03.02.20

“Siguem crítics i no ens quedem en el que sempre s’ha fet, innovem”. Amb aquestes paraules va plasmar el president del MCECC, Xavi Nus, l’esperit del Moviment a l’hora d’avançar cap al futur. Ho va dir a l’AGO celebrada aquest dissabte, 1 de febrer, a l’Auditori del Tívoli d'El Vendrell, on precisament es van entregar els premis al primer concurs Innovact.

Es tracta d’un concurs impulsat pel Moviment per tal de premiar activitats innovadores en el marc de l’educació en el lleure, seguint l'EC2 del Pla d’Accions 2019. En aquesta primera edició, s’han rebut 26 activitats de 14 Centres d’Esplai diferents i s’han repartit quatre premis: tres entregats per un jurat i un quart premi del públic que van votar els assistents a l’AGO 2020.

Tots els jurats són persones procedents de diferents àmbits relacionats amb l’educació en el lleure i que han estat vinculades amb el MCECC. Hi ha l’Edu Bartrina, professor de secundària i exmembre del Consell Directiu del MCECC; en Carlos Muñoz, asesor Pedagògic al Grup Edelvives, formador de lleure i exmonitor del centre d’Esplai Sant Llorenç; la Maria València, presidenta de la federació d'entitats cristianes de temps lliure Didania i expresidenta del MCECC; l’Eva Palasí, responsable del Departament Pedagogia - Acció Social Temps lliure de la Fundació Pere Tarrés i exmembre del Consell Directiu del MCECC; en Pere-Joan Giralt, professor de la Facultat Educació Social i Treball Social Pere Tarrés i expresident del MCECC i la Lorena Jiménez, historiadora i professora a la UB i exmembre del Consell Directiu del MCECC.

Pel que fa als guanyadors, el primer premi (un Scape Room valorat en 150€ que pot ser bescanviable per un val a l’Abacus pel mateix valor) se’l va endur el Centre d’Esplai Fem-nos Amics de Reus per l’activitat Ubica Pilla-pilla, que adapta el clàssic joc a l’ús de les noves tecnologies i –més concretament- al GPS. El segon premi (una sessió formativa per a l’equip educatiu) va ser pel Grup d'esplai La Trepa de Sabadell per l’activitat Túnel del Temps, en la qual els infants i joves veuen  un seguit d’escenes de diferents èpoques de la història i –quan sorgeix un conflicte entre els personatges-  reflexionen i decideixen amb quina acció  solucionar-lo. El tercer premi (un àpat en una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés valorat en 100€) va ser pel Centre d’Esplai La Branca de Sabadell per l’activitat el joc del compromès, un joc de rol per reflexionar al voltant del 8 de març, dia de la dona treballadora.

Per últim, el premi del públic (un lot de material fungible) se’l va endur el Centre Esplai Lluís Maria Chanut per l’activitat Catan pels drets dels infants, una adaptació del  joc  de  taula Catan que situa en primer pla el respecte cap als infants. Només ens queda felicitar de nou als guanyadors i agrair a tots i totes la vostra participació. Us esperem la propera edició!