Oferim un acompanyament personalitzat als equips professionals que vulguin millorar la seva intervenció socioeducativa. Per tal de poder créixer de manera individual i grupal, sempre posem la mirada a acompanyar per a poder acompanyar. A través d’un espai de reflexió amb els equips professionals adaptem la nostra actuació segons les necessitats de cada servei.
Dins dels serveis d’intervenció socioeducativa, una de les línies de treball fonamental és el treball i la intervenció familiar. És en aquest sentit que des de la Fundació Pere Tarrés plantegem l’espai Vincles, on la implicació i participació de les famílies en els espais quotidians del servei permetrà construir una complicitat entre famílies i equip educatiu tot contribuint al seu procés de canvi i empoderament.
No cerquem un espai que sigui només per als adults, sinó que el que volem és un espai compartit entre pares, mares i fills/es per tal que puguin compartir moments, jocs, dinàmiques i on es reforcin els vincles entre ells. Les famílies són les protagonistes de l’activitat, motiu pel qual procurem crear el clima idoni perquè pares, mares i fills/es puguin compartir una estona on la seva única preocupació sigui gaudir tots plegats.
Des dels programes d’acció social gestionem el Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant de la comarca de la Segarra. Com que és una comarca petita, l’equip educatiu que conforma el SISI dona cobertura als quatre municipis de la comarca.
Totes les famílies amb què es treballa són derivades de Serveis Socials, i des del servei s’ofereix acompanyament respectuós als infants i a les seves famílies, amb un pla de treball que es consensua entre l’equip educatiu del SISI, l’equip de Serveis Socials i les mateixes famílies. El servei funciona de dilluns a divendres, acollint infants i joves de 6 a 16 anys, i actuem en municipis catalans com Guissona, Cervera, Torà i Sant Guim de Freixenet.
El projecte Fivalin, que portem a terme juntament amb la Fundació Gasol, té com a objectiu el foment de l’activitat física i la pràctica d’estils de vida saludables per prevenir l’obesitat infantil a través d’un tema –la galàxia saludable– que conté quatre planetes –alimentació saludable, activitat física, qualitat del son i benestar emocional. Aquesta activitat es realitza de manera conjunta entre els infants dels serveis d’atenció diürna i les seves famílies.
A través de la interacció amb el gos de teràpia, es pretén incidir sobre els infants afavorint la seva inclusió i millorant la seva qualitat de vida. Les sessions pretenen utilitzar l'acceptació social del gos de teràpia per potenciar l'empatia, millorar la inclusió i incrementar l'autoestima i la tolerància dels infants en el seu entorn social. Aquesta activitat es porta a terme en diversos serveis d’atenció diürna mitjançant diferents associacions que realitzen aquesta tasca.