CURS 2024-2025    

Modalitat
Semipresencial

Idioma
Castellà

Horaris
2 caps de setmana al mes en l’horari indicat i la resta del programa es treballa online:
Divendres tarda de 16.00 a 21.00 h
Dissabtes matí de 9.00 a 14.00 h

Preinscripció
Oberta

Matrícula
Oberta

Crèdits
15 ECTS

Durada
Març - maig 2025

Preu
1560 € (104 €/ECTS). El preu no inclou taxes ni preinscripció
Matricula't abans del 15 de novembre i gaudeix del 8% de descompte

Oberta convocatòria de beques i ajuts 2024-2025

Amb aquesta formació de postgrau analitzaràs el sistema de cooperació, els seus actors i les diferents agendes; integraràs l’enfocament comunitari, que afavoreix una cooperació horitzontal; seràs capaç d'identificar, dissenyar i avaluar projectes de cooperació al desenvolupament, i faràs una aproximació a les noves tecnologies i el seu paper transformador.

OBJECTIUS

  • Analitzar els principals actors, agendes i estratègies de desenvolupament, com ara
    a) la cooperació no governamental i el paper de les ONGD en el context de crisi;
    b) els organismes internacionals com les Nacions Unides i la Unió Europea, així com les seves agendes vinculades a la reducció de la pobresa i les desigualtats;
    c) els nous actors i dinàmiques en la cooperació al desenvolupament, com són la cooperació descentralitzada i la cooperació Sud-Sud i triangular, i
    d) el paper de les xarxes internacionals de solidaritat i els moviments socials globals amb la seva agenda de justícia global.
  • Aproximar-se a la cooperació des de l’acció comunitària, en tant que enfocament que parteix de la implicació de les pròpies comunitats en els processos de transformació social. 
  • Abordar els processos de planificació de projectes de cooperació al desenvolupament des d’eines com l’enfocament del marc lògic o la teoria del canvi.
  • Fer una aproximació a les noves tecnologies com a instrument pel canvi social i poder analitzar des de les dificultats d’accés a les noves tecnologies i la seva incidència en el desenvolupament, fins a l’impacte dels social media i les xarxes socials en les estratègies de desenvolupament.

METODOLOGIA

L’expert es desenvolupa amb classes presencials dues vegades al mes on es treballaran conceptes teòrics i casos pràctics, amb un posterior seguiment de forma online. Inclou conferències presencials amb la participació de persones amb experiències reals en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i l’acció comunitària.

PRÀCTIQUES

En aquesta titulació no es realitzen pràctiques.

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Administracions públiques: tècnics/ques de cooperació, d’acció humanitària, gestors/es de projectes (avaluació, gestió, direcció), assessors/es i gestors/es de la diversitat cultural i migracions, així com mediadors/es interculturals. 
  • Organismes internacionals i multilaterals de desenvolupament: consultors, tècnics/ques de cooperació i d’acció humanitària. 
  • ONGD i altres organitzacions de la societat civil: gestors/es i personal de l’organització en organitzacions no lucratives especialitzades, interventors/es comunitaris/àries, assessors/es en organitzacions com a experts/es temàtics. 
  • Sector privat i àmbit de la consultoria: assessors/es en l’àmbit de la interculturalitat i obertura de nous mercats en contextos culturalment distants, gestors/es de projectes. 
  • Instituts de recerca i àmbit universitari: investigadors/es en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, migracions, diversitat cultural, drets humans, etc.

Per què aquest programa

  • Expert amb un enfocament de desenvolupament de las persones i les comunitats. Dona eines perquè els projectes se sostinguin en el temps, amb un impacte positiu, allà on es desenvolupen.
  • El nostre professorat és expert i referent en l'àmbit. amb experiència professional en la temàtica.
  • El màster ofereix conferències presencials de persones amb experiències reals
  • La Facultat Pere Tarres és pionera i referent a diversos camps de l'acció social. social.
  • Treballem les competències centrades en el desenvolupament personal i professional.

A qui va adreçat

  • Persones interessades en qualsevol de les sortides en cooperació, provinents o no del món social.
  • Persones recent graduades de graus afins a la temàtica del màster.
  • Persones provinents d'altres àmbits professionals amb interès de tenir una visió general en matèria per entrar al món de la cooperació/acció social.
  • Persones que treballen en entitats del tercer sector.
  • Persones que volen meritar en l’Administració pública.
  • Persones que volen emprendre en l’àmbit social.

Preinscripció

Convocatòria
beques i ajuts 24-25

Sol·licita informació

Responsable del tractament és la Fundació Pere Tarrés, amb domicili al c/ Numància n. 149 de Barcelona (08029)

La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions informatives de les nostres activitats.

Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament.

Més informació : https://www.peretarres.org/avis-legal

ENVIAR