Sala d'expertes i experts Torna enrere

Paco López Jiménez

Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Àmbits de coneixement: Educació social, infància, adolescents i joves, perspectiva cristiana de la societat.
Expert en: Educació social · Infància · Adolescents i joves · Perspectiva cristiana de la societat ·

Formació

Llicenciat en Psicologia per la Universidad Pontificia de Salamanca i Doctor en Psicologia per la Universitat de Valladolid. Ha cursat un Màster en Teràpia breu estratègica pel “Centro di Terapia Strategica di Arezzo” i el “Mental Research Institute of Palo Alto”.

Experiència

Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL (2007-2017). Té experiència com a responsable de projectes d’intervenció amb infants, adolescents i joves en contextos socials i escolars. Ha estat coordinador dels programes de prevenció de drogodependència del Consejo de la Juventud de Castilla y León, soci fundador i president de “Adrede, S. Coop”. Ha treballat com a educador i psicòleg a la Casa de juventud “Aleste”, al Centre Juvenil “Martí Codolar” i als Salesians de Sarrià. Té una àmplia trajectòria docent en matèries relacionades amb la Psicologia social i educativa i la Pedagogia comunitària.

Publicacions

Ha publicat articles, llibres i capítols de llibre relacionats amb les competències socioemocionals dels professionals, la didàctica de les ciències socials i la formació de joves en contextos d’educació social. També té diverses publicacions en revistes internacionals de treball social en temàtiques relacionades amb la innovació i el suport social.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Cinc claus per aprendre a escoltar

Cinc claus per aprendre a escoltar

Parlar i expressar-se és important, però escoltar també, assegura el docent Paco López de la Facultat Pere Tarrés-URL. Ara bé, com hem de fer aquesta escolta?

Estem fets d’històries. Una mirada social a la salut en l’era Covid

Estem fets d’històries. Una mirada social a la salut en l’era Covid

La pandèmia ha posat al centre de les nostres vides la preocupació per la salut. També ens ha portat a introduir canvis en les relacions socials, precisament pel seu potencial impacte negatiu a la salut. Però, en què pensem quan parlem de salut? De debò la vida en comú amb altres éssers humans pot arribar a ser una amenaça per a la salut? Què veiem si contemplem la salut des d’una perspectiva social?

Consulta més articles