Josep Oriol Pujol i Humet
Director general de la Fundació Pere Tarrés
Àmbits de coneixement: Tercer Sector, serveis socials, humanisme cristià, gestió d’entitats, perspectiva cristiana de la societat, acció social, educació en el lleure i infància.
Expert en:
Tercer Sector ·
Polítiques socials ·
Formació
Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE. A més, s’ha format en el Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) per IESE.
Experiència
Professor del Postgrau de Direcció i gestió d’organització no lucratives i d’economia social de la URL. Assessor dels Plans Interdepertamental d’Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya. Membre del Patronat de la Fundació Escola Vicenciana, de la Fundació Aymar i Puig i del Consell Municipal del Benestar Social.
Publicacions
Publica periòdicament reflexions en premsa general i revistes especialitzades i és autor del llibre Persona i iniciativa social publicat al 2012.
ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS
Integració planificada de migrants
Durant una celebració d’aquest darrer Nadal, un familiar holandès m’explicava un model d’integració social des de la seva perspectiva d’enginyer d’obra pública. Treballa per a la xarxa de ferrocarrils holandesos i després d’acabar una línia nova està centrat en el manteniment de les vies convencionals.
Nova Llei de contractes de les administracions públiques
El filòsof polac Zigmunt Bauman defineix l’actual moment de la història com a “societat líquida” on els valors sòlids de les generacions anteriors han estat substituïts per valors i principis relatius i propis de cada col·lectiu social. En aquest context, però, som capaços de d’identificar un principi universal en l’espai europeu: la lliure competència, com a valor inspirador de les diferents legislacions i defensada per governs i judicatures. I si crec que els principis de la llibertat d’economia són els menys dolents dels sistemes experimentats, també m’atreveixo afirmar que ho són sempre que siguin regulats per les administracions, pensant en el bé comú de les persones i com a forma d’intercanviar productes i serveis, no quan s’entra ja en l’especulació financera.
Consulta més articles