Joan-Andreu Rocha Scarpetta
Degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL
Àmbits de coneixement: Diversitat cultural i comunicació intercultural. Geopolítica de la comunicació i de les cultures. Mitjans de comunicació i minories religioses.
Expert en:
Comunicació intercultural ·
Diàleg/pluralisme interreligiós ·
Fenomenologia de les religions ·
Cultura i mitjans de comunicació ·
Formació
És Doctor en Ciències de la Comunicació (Universitat Abat Oliba-CEU de Barcelona), Doctor en Història de les religions (Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma) i diplomat en Estudis Àrabs i Islàmics (Istituto di Studi Arabi e Islamici, Roma). Ha ocupat diferents càrrecs, entre els quals destaquen el de vicedegà de Periodisme de la UAO-CEU de Barcelona. És, també, professor convidat a les universitats Gregoriana i l’Europea de Roma i la Universitat de Teheran.
Experiència
Membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya (2012-actual). Membre del Consell Acadèmica del Màster d’Espiritualitat Transcultural-Fundació Vidal i Barraquer/ Universitat Ramon Llull (2013-actual). Coordinador del projecte «Fons Filmogràfic de les Religions» de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (2014-actual). Vicedegà de Periodisme de la Universitat Abat Oliba-CEU de Barcelona (2008-2018).
Publicacions
Ha publicat diversos articles sobre comunicació intercultural, ètica i cultures, cinema i cultures, religions i tecnologia a la Fundació Joan Maragall, a la Universitat de la Santa Croce, Roma, així com per la Universitat de Cambridge.
ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS
La bretxa digital
Tendim a pensar que les tecnologies de la informació, com ara Internet, les xarxes socials i els recursos digitals, es troben a l'abast de tothom. Però no és així: al voltant d’un 60% de les persones al món no tenen un accés corrent a aquestes tecnologies. Aquesta diferència entre les persones que tenen accés a les tecnologies de la informació i aquelles que no en tenen o en tenen un de limitat s'anomena la "bretxa digital".
Consulta més articles