Aquest videojoc d'aventures gràfiques permet als jugadors prendre decisions que afecten la narrativa i els resultats, explorant temes com l'amistat, la responsabilitat i el poder del canvi.
Recomanat per a adolescents i joves adults. Útil per a tallers sobre la presa de decisions i les seves conseqüències.
Eco
En aquesta proposta de videojoc el propòsit és construir una societat sostenible sense fer malbé el medi ambient. Des de dins del joc, els participants van actuant tot prenent decisions sota els principis de l’ecologia, de manera que es transforma la percepció de l’alumnat, infants o joves sobre l’impacte mediambiental de les seves accions diàries.
S’adreça a infants i adolescents d’edats diverses.
Art ›››
JR's Inside Out Project
Aquest projecte artístic global convida les persones a utilitzar l'art per compartir les seves històries i transformacions personals, posant en relleu temes socials importants a través de grans instal·lacions fotogràfiques.
Recomanat per a tots els públics. Ideal per a comunitats que volen utilitzar l'art com a eina de canvi social.
Col·lecció d’stickers del Museo Nacional del Prado
La institució madrilenya ha llançat una col·lecció gratuïta de trenta stickers que adapta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art espanyol a un estil proper al còmic, i que es poden visitar al museu. Així, apropa aquest patrimoni cultural i històric a una forma de comunicació molt important per a una generació, l’adolescent, més allunyada de la cultura clàssica.
Zoey's Extraordinary Playlist (Amazon Prime Video)
Aquesta sèrie és un molt bon recurs per treballar la gestió de les pèrdues de tot tipus a la vida (la mort de persones estimades, les ruptures amoroses, les dificultats laborals...). Té ingredients de musical, perquè la protagonista té el “superpoder” de captar les emocions i conflictes que fan patir les persones que l’envolten a través de peces musicals. Amb un format lleuger i amb tocs d’humor, va ajudant-nos a entendre la diversitat humana i la importància de l’empatia davant les situacions complicades de la vida.
Pot ser útil per a treballar en qualsevol franja d’edat a partir de l’adolescència.
Aquest contingut audiovisual aborda temes com l’assetjament escolar, la depressió i el suïcidi juvenil, incitant a reflexionar i a actuar per canviar aquestes realitats a les escoles i a la societat.
Recomanat per a adolescents i joves adults. De fet, és ideal per a debats en entorns educatius i familiars sobre la importància d'actuar davant situacions difícils.
Riley, la protagonista de la primera part d’aquesta pel·lícula de Disney Pixar, acaba de complir 13 anys i s'enfronta a un moment complicat: canvi d'institut, noves amistats… Arriben noves emocions, com l’ansietat, l’enveja, la vergonya o l’avorriment. Una història amb moltes capes de contingut i per a molts públics que pot ajudar-nos a reflexionar sobre la importància d’una adequada gestió de les emocions.
Aquest llargmetratge del conegut director mexicà Guillermo del Toro anima a treballar pel que es creu fermament, para atenció a la gestió emocional, al pensament col·lectiu, a oferir diàleg i a tornar als espais on ens hem descobert. Del film es desprèn el següent: l'estima per damunt de la por (entenent la por com una emoció necessària en el transcurs evolutiu de tots i totes nosaltres).
Recomanat a partir de 6 anys, i per a totes les edats.
Sota la premissa “podem canviar el món des de l'educació”, aquest pòdcast, que sorgeix d’una secció del programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, és una aposta per la reflexió de pares, mares, educadors i també infants, sobre el món de l’educació.
Pòdcast que explora i analitza diversos fenòmens de la cultura, la societat i la tecnologia des de la perspectiva de la generació millennial. Amb un enfocament fresc i entretingut, cada episodi aborda temes actuals i rellevants des de tendències de moda i música fins a canvis en el món laboral i la vida digital.
Rap de la intèrpret catalano-marroquí Miss Raisa que desgrana qüestions de plena actualitat com el racisme, la migració o el paper de la dona des de la seva experiència personal.
Aquest tema de la banda d’Alzira (València) parla de com l'acció humana està transformant el nostre planeta. A través de l'anàlisi de la cançó es pot reflexionar sobre la necessitat d'actuar individualment i col·lectivament per revertir la situació dels mars i oceans.
El primer festival literari destinat a la Generació Z, és a dir, adolescents i joves nascuts entre 1997 i 2012. Enguany, en la seva primera edició, van fer sold out i ja es prepara l’edició del 2025. L’objectiu és trencar tòpics al voltant dels joves i la literatura i demostrar que aquesta generació també llegeix.
¿Cómo hubiera sido tu adolescencia si hubieras nacido otro año?
Si proveu de posar aquí el vostre any de naixement, hi trobareu exemples de cançons, notícies, publicitat..., que poden influenciar la construcció d’actituds masclistes. És un projecte de RTVE que ajuda a pensar, també, com influeixen els mitjans de comunicació en la formació de l'autoconcepte, l'autoestima o l'autocura i en altres aspectes de les relacions amb els altres o amb nosaltres mateixos/es.
Pot ser útil per treballar en qualsevol franja d’edat a partir de l’adolescència.
Arriba el primer dia d’escola i tots els colors estan molt il·lusionats: per fi sortiran de la capsa i podran pintar els dibuixos dels nens i nenes! En Color Groc pintarà el sol de l’estiu, en Color Blau el mar i les onades, en Color Vermell un cotxe rapidíssim... I en Color Carn? En aquesta història, els més petits aprendran que hi ha mil i un tons de pell i que existeixen tants colors com realitats. Una història sobre la diversitat per als més petits de la casa.