COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 8 articles amb l'etiqueta "Polítiques de joventut"

Somio amb ser educadora social

17.01.20 / Bloc

Quan tanco els ulls i em poso a somiar en què m'agradaria treballar sempre em ve l'opció de ser educadora social.

Veure més >

Agents de canvi: L’apoderament com a eina de resolució de conflictes

03.06.19 / Bloc

Una de les parts fonamentals de la societat tal i com l’entenem avui, és la ciutat, un espai on es troba la població, on es genera comunitat i cohesió social. L'escenari on es desenvolupen les normes culturals i socials per aconseguir la convivència és l’espai públic, el qual és a la vegada l’espai principal de l’urbanisme, de la cultura urbana i de la ciutadania.

Veure més >

En societats tan híper connectades per què hi ha tant aïllament social?

18.07.18 / Bloc

Per què una societat híper connectada produeix tant aïllament social i solitud? Per què els nens i adolescents de la nostra societat, que anomenem desenvolupada, pateix solitud i xarxes de relacions insuficients? La crisi ens ha colpejat amb força i ens trobem davant d'una societat complexa, diversa, marcada per grans desigualtats socials, on hi ha importants esferes de població invisible.

Veure més >

Els Programes Singulars: la Garantia Juvenil a Catalunya’2018

10.07.18 / Bloc

El Servei d’Ocupació de Catalunya reprèn les polítiques actives d’ocupació després d’uns mesos de “parada tècnica” i ho fa amb canvis significatius pel que fa al finançament de programes vinculats al Sistema de Garantia Juvenil.

Veure més >

Identitats que transformen

25.06.18 / Bloc

La identitat és la qualitat d’una persona de ser qui és, mantenint la seva personalitat de forma constant en el temps associada a una sèrie d’atributs i característiques, que l’identifiquen com a subjecte individual i social. És la percepció que cada persona té sobre si mateixa en relació als altres.

Veure més >

L’espai públic i la convivència dels infants

21.11.17 / Bloc

Reflexionem sobre algunes consideracions a tenir en compte quan en un conflicte de convivència a l’espai públic, un dels principals agents implicats és l’infant i com es pot afavorir que aquest tingui veu en els espais de gestió de la convivència. La importància de la coresponsabilitat a l’entorn en pro el bé comú passa per la implicació de totes les parts en la millora de la situació. També dels infants.

Veure més >

La participació juvenil, l’eix de tota intervenció socioeducativa

04.07.17 / Bloc

Parlar dels joves com una categoria social és un atreviment, doncs cada un és una persona amb els seus trets, caracterials i de comportament en col·lectivitat, diferents. Tot i això, un jove equilibrat, sa, té una tendència natural a la participació en el seu entorn. Aquest és un dels factors clau de la inclusió social, per la qual cosa en qualsevol projecte adreçat a la gent jove cal tenir-ho ben present. Canalitzar la capacitat de participació social del i de la jove ha de ser una constant per al professional de l’acció social i educativa que treballi amb ells.

Veure més >

Informador juvenil: una feina per treballar amb els joves i pels joves!

31.05.17 / Bloc

La informació juvenil és un dret reconegut a nivell europeu als i les adolescents i joves, i és una tasca que els informadors/es i dinamitzadors/es juvenils duem a terme per tal de garantir-lo. Sovint, però, aquesta tasca no és prou visualitzada o posada en valor. La informació juvenil, a banda de ser un dret, és una eina de prevenció que permet als joves disposar de dades del seu interès, però amb una informació ben contrastada. Per això, l’acompanyament d’un professional que es troba en contacte amb fonts de consulta diverses, adequades i actualitzades eviten la perpetuació de falsos mites, prejudicis, o informacions que no són vàlides o segures.

Veure més >