Fundació Pere Tarrés | Compromís educatiu i social
Núm. 51 | Març - abril 2019
Opinió
15.02.19
Qui té cura de les famílies?, Isabel Torras, Diari de l’Educació
La família és el primer entorn de relació i convivència que ens ajuda a estructurar-nos com a persones. Tots partim d’una vivència familiar concreta que ens ha permès créixer, madurar i ser com som actualment. Si ens preguntessin què és el que més valorem de la nostra família, què respondríem? Molt possiblement la majoria de respostes tindrien com a denominador comú el fet de sentir-nos estimats, protegits i ben acompanyats en el nostre dia-a-dia d’infants.
Veure més
06.02.19
L’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat en els serveis d’intervenció socioeducativa, Cristina López i Raquel Martínez, Social.cat
La família és un element clau en el desenvolupament de l’infant ja que actua com el primer agent socialitzador. És dels pares i mares o progenitors de qui l’infant adquirirà la forma d’entendre i encarar-se al món, de qui aprendrà i a qui estimarà. I encara que en l’actualitat hi ha diferents models de famílies, podem definir aquesta com “grup de persones directament lligades per nexes de parentiu, els quals els adults assumeixen la responsabilitat, la cura i l’educació dels fills”.
Veure més
01.02.19
Impulsar el Tercer Sector a Tarragona, Montserrat Martínez Melo i Rafael Ruiz de Gauna, Diari de Tarragona
Catalunya disposa d’un ric teixit associatiu i d’entitats no lucratives que ofereixen a la ciutadania serveis per a la millora de la seva vida, solidaritat i espais de participació que articulen la convivència i la relació amb els poders públics. I Tarragona no és una excepció com demostra l’estudi Panoràmic, impulsat pel Consell d’Associacions de Barcelona, amb la col·laboració tècnica de l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia, i la mateixa Fundació Pere Tarrés.
Veure més