COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
Laura Flores Melguizo
Cap de Formació a Mida per Entitats de Fundació Pere Tarrés
Veure tots els articles
05.03.18
A partir de l’1 de gener d’aquest any s’aplicaran totes les novetats referents a la gestió de la formació programada per a empreses que recollia el Real Decret 694/2017, de 3 de juliol, en el que es desenvolupa la Llei 30/2015 de 9 de setembre, de regulació del Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació en l’àmbit laboral.
Quan entrem a l’aplicatiu de Fundae ja podem observar un canvi de disseny a la plataforma, però quins altres aspectes no podem passar per alt si volem fer ús del nostre crèdit de formació programada durant el 2018?
Fem un repàs del 7 mes destacats:
S’elimina
Millores
Les novetats d’aquest any segueixen sense aclarir un punt crític en la gestió de formació programada que afecta a la modalitat de Teleformació i que afecta als temps de connexió a l’aula virtual per part de l’alumnat. Si en un primer moment es va publicar un document on s’exigia un temps mínim de connexió del 75% de les hores de l’acció formativa, des del novembre del 2016 trobem publicat al web de Fundae una nova versió del document on diu literalment:
“...según lo previsto en el artículo 19 de la Orden TAS 2307/2007, el participante debe realizar, al menos, el 75% de los controles periódicos de seguimiento del aprendizaje. De ello de deduce que los tiempos de conexión de los participantes, deben estar en consonancia con el aprendizaje y con las horas comunicadas, por lo que al menos deberían estar en torno al 75% de las horas de la acción formativa.
El hecho de indicar un tiempo de conexión del 75% de las horas de la acción formativa, significa que es aconsejable o recomendable aproximarse a esta cifra para que el alumno consiga un nivel de aprendizaje y rendimiento adecuados, ya que dentro de este margen de conexión se tienen en cuenta la asimilación de contenidos, así como la realización de otras actividades programadas por la plataforma o por el tutor. Es muy importante el diseño previo de la acción formativa, adecuando el número de horas en la que se estima que se puede adquirir el aprendizaje dirigido hacia un alumnado, que va a tener itinerarios y ritmos de aprendizaje diferentes”. Fundación Estatal para la formación en el empleo (2016). Modalidad de teleformación ”Orientaciones a las empresas en relación con la iniciativa de Formación Programada para sus trabajadores” (pàg.1) Recuperat el dia 21 de febrero de 2018 [pdf]: https://www.fundae.es/Noticias/Noticias/Teleformacion.aspx
Es passa de parlar d’exigència a recomanació i es parla d’una connectivitat en consonància amb el disseny de l’aprenentatge que hauria d’incorporar altres ítems a valorar com la interacció amb el tutor, a fòrums, informes d’accés a continguts i traçabilitat. Però, en tot cas, continua sent un aspecte massa subjectiu que segueix generant debat entre els centres gestors de formació.Des de la Fundació Pere Tarrés gestionem el crèdit de formació programada a més de 340 entitats del Tercer Sector, ja sigui a formacions impartides pel nostre professorat o per tercers, aportant rigurositat en el procés i de forma actualitzada d’acord a la normativa vigent. No dubteu en consultar-nos qualsevol informació si teniu dubtes respecte la planificació de la vostra formació amb Fundae.
Informa´t a:
Tel. 93 410 16 02
Formació a mida
promocio@peretarres.org
La Fundació
Què fem
La nostra tasca
A qui acompanyem
El nostre impacte a la societat
On actuem
Posicionament i adhesions
Com ho fem
Portal de transparència
Sostenibilitat i medi ambient
Qualitat
Compromís ètic
Política de bon tracte a la infància i l'adolescència
Fomentant la igualtat
ODS
Treball en xarxa
Reconeixement i premis
Qui ens avala i ens dona suport
Projectes solidaris
Presentació
Projectes
Col·labora
Col·laboradors
Transparència i rendició de comptes
Preguntes més freqüents