Com acompanyar les noves generacions perquè siguin competents i felices en un món cada vegada més complex i alhora construir societats més cohesionades?
L’educació és la resposta: quatre reptes actuals del món educatiu
Dra. Isabel Torras Genís
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS
Dra. Isabel Torras Genís
Com acompanyar les noves generacions perquè siguin competents i felices en un món cada vegada més complex i alhora construir societats més cohesionades?
Erika Tobalina
En una societat que busca promoure constantment la innovació i el progrés, sovint passem per alt la riquesa inestimable de la saviesa acumulada de les persones grans. És per això que volem reconèixer, valorar i, el més important, aprofitar aquest llegat de coneixement per construir un futur més ric i sostenible per a tothom.
Txell Dalmau
L'atenció a l'estètica de les joguines i els materials a l'escola bressol és d'una importància crucial. Aquestes han de ser atractives a la vista, amb colors suaus i preferiblement elaborades amb materials d'origen natural.
Raquel Alcántara
Els centres educatius treballen per apropar-se a una cultura restaurativa per avançar cap a una solució dialogada dels conflictes en les primeres etapes en comunitat
Txus Morata
Les activitats de lleure educatiu, concebudes des del compromís solidari i per a l'enriquiment del bé comú, permeten crear societats més justes i igualitàries
Bet Bartrina Comalat
El món en què vivim es troba en una situació de canvi constant provocada, sobretot, per l’acció de l’espècie humana. Segons els experts, estem davant d’un període d’emergència climàtica caracteritzada per temperatures extremes, inundacions i huracans, grans sequeres, malalties i plagues generalitzades, incendis incontrolats, el desgel dels pols que provoca l’augment del nivell del mar, illes i glacials que desapareixen i l’augment de les desigualtats socials.
Àngels Sogas Perales
Us heu fixat que davant d'una mateixa situació cadascun de nosaltres responem de manera diferent? No us heu trobat mai que davant d'un mateix fet, ja sigui un fet de caire amable o fins i tot un fet dolorós, cada persona el veu de manera molt diferent? I us heu preguntat per què? Doncs la responsable de tot plegat és l'actitud. Si, l'actitud. Sempre hem sentit dir que l'actitud davant la vida ho és tot i és totalment cert. L'actitud ens marca la manera que tenim d'afrontar la vida.
Eva Carulla
Lideratges, actituds i eines per millorar la capacitat de resiliència dels equips socioeducatius.
Mercè Lopez-Bravo
En els últims anys es parla molt en el món educatiu de l'aprenentatge per projectes en els àmbits STEAM. En aquest article expliquem què significa STEAM i perquè és important fomentar les vocacions científiques en aquests àmbits amb una perspectiva de gènere.
Aquest 2020, els confinaments domiciliaris i les restriccions promogudes pels governs a fi de minvar els efectes de la pandèmia han fet incrementar els conflictes intrafamiliars i veïnals i han evidenciat que els serveis de mediació són serveis essencials.
Maria Elias Navarro
Aquest 23 d’octubre fa 100 anys del naixement del gran escriptor i pedagog italià Gianni Rodari. És per aquest motiu que aquest atípic 2020 s’ha batejat en el món literari com l’Any Rodari.
Celia Premat
La convivència i per tant la cohesió social són elements clau en la vida quotidiana dels projectes comuns en els barris i en el món relacional de les persones. La bona convivència permet impulsar i establir solidaritats, intercanvis i relacions entre les persones, tant des d'una finca veïnal fins a un espai públic compartit, un equipament o una escola.
Aleix Masramon Cruzate
El binomi infants - confinament ha estat molt recurrent en els mitjans a nivell mediàtic ja que ha generat polèmica després que els nens i nenes estiguessin 40 dies sense sortir de casa.
Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés
Per començar la setmana amb bon humor i energia, us plantegem 5 propostes originals per fer a casa aquests dies de confinament.
Dra. Isabel Torras Genís
Conec un nen que quan tenia sis anys, i la seva mestra va explicar a classe els cinc sentits (vista, oïda, olfacte, gust i tacte); va aixecar decidit la mà i va dir molt segur que se n’havia descuidat un de molt important: el sentit de l’humor. Considero que és una anècdota que ve molt a tomb amb el moment que estem vivint, perquè posa de manifest que el sentit de l’humor el tenim molt en compte ja de ben petits, i justament és un dels sentits que cal posar més en joc aquests dies.
Vídeos destacats
càpsula
Jugar és créixer: 7 idees claus
isabel torras
vídeo
Quina tradició amaga el pessebre?
Enric Benavent
vídeo
Reflexions per celebrar el Dia de la No-Violència i la Pau
Joan-Andreu Rocha
Cerca temàtica
La Fundació
Què fem
La nostra tasca
A qui acompanyem
El nostre impacte a la societat
On actuem
Posicionament i adhesions
Com ho fem
Portal de transparència
Sostenibilitat i medi ambient
Qualitat
Compromís ètic
Política de bon tracte a la infància i l'adolescència
Fomentant la igualtat
ODS
Treball en xarxa
Reconeixement i premis
Qui ens avala i ens dona suport
Projectes solidaris
Presentació
Projectes
Col·labora
Col·laboradors
Transparència i rendició de comptes
Preguntes més freqüents