EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL
BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS
BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS
Pere Mora
Director del Màster Universitari en Direcció i Gestió en Serveis Socials
Veure tots els articles
| Fitxa d’expert
16.05.18
En qui i en què pensem quan parlem d'un emprenedor? Efectivament, generalment pensem en persones com Steve Jobs o en projectes d'alta tecnologia. Però hi ha un altre tipus d'emprenedors, un altre tipus d'emprenedors que el que volen és desenvolupar projectes que ajudin a millorar la societat.
Un emprenedor social pretén amb els seus projectes millorar la situació dels col·lectius de les persones que es troben en situació d'exclusió social, analitza les seves necessitats, dissenya i promou projectes que signifiquen una millora en la seva situació i en la seva integració social.
Quines són les principals característiques d'un projecte d'emprenedoria social?
El primer és la implicació del projecte a la comunitat. Cal implicar la comunitat en la detecció de necessitats, en el disseny i en el desenvolupament del projecte, serveix per a visualitzar la importància del projecte amb l'objectiu que la comunitat s'integri, entengui el projecte i se'l faci seu.
Sostenibilitat econòmica i financera generant un adequat equilibri entre l'eficàcia del projecte i la sostenibilitat econòmica d'aquest projecte. És fonamental buscar noves formes de finançament més enllà de les tradicionals, com poden ser les aportacions de l'administració pública, les empreses i la prestació de serveis. Cal ser innovador en els models de captació de fons fins i tot aportant solucions innovadores com poden ser les inversions de capital risc o el micromecenatge.
Alguns exemples: Mass Factory, és una aplicació per a telèfons mòbils que permet a les persones amb discapacitat moure lliurement per la xarxa de transport públic, afavoreix la seva integració social i laboral i al seu entorn i integra més en la societat a aquest col·lectiu.
Tenim altres exemples de projectes d'emprenedoria que han sorgit de la nostra Facultat. Per exemple, una ex-alumna nostra va crear una entitat anomenada Arte Paliativo que té com a objectiu acompanyar a través d'expressions artístiques a aquelles persones que pateixen una malaltia greu o que es troben en un procés terminal de la seva vida.
Un altre antic alumne va posar en marxa una entitat anomenada Sarau que realitza activitats turístiques, culturals i d'oci dirigides a persones amb problemes de malaltia mental o discapacitat, que permet la seva integració progressiva a la societat.
Ser un emprenedor o emprenedora social permet liderar el teu propi projecte personal millorant la societat. Per a això és necessari les següents competències:
- Iniciativa
- Compromís
- Creativitat
- Coneixement del sector social i de la seva gestió
T'atreveixes a ser un emprenedor social?
Comparteix l’article
Etiquetes
La Fundació
Què fem
La nostra tasca
A qui acompanyem
El nostre impacte a la societat
On actuem
Posicionament i adhesions
Com ho fem
Portal de transparència
Sostenibilitat i medi ambient
Qualitat
Compromís ètic
Política de bon tracte a la infància i l'adolescència
Fomentant la igualtat
ODS
Treball en xarxa
Reconeixement i premis
Qui ens avala i ens dona suport
Projectes solidaris
Presentació
Projectes
Col·labora
Col·laboradors
Transparència i rendició de comptes
Preguntes més freqüents