COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS
Professora del Grau d’Educació Social i de màsters universitaris. Investigadora Principal del Grup de Recerca GIAS. Directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i d’Acció Sociocultural
Lleure educatiu: un dret reconegut, però no garantit
22.05.23
El lleure educatiu és un dret garantit per a tots els nens, nenes i adolescents? Quines polítiques es requereixen per a un accés igualitari a aquestes activitats?
El lleure educatiu, dinamitzador de comunitats i promotor d’activisme social
29.03.22
Les activitats de lleure educatiu, concebudes des del compromís solidari i per a l'enriquiment del bé comú, permeten crear societats més justes i igualitàries
Les set competències acadèmiques que s'adquireixen amb el lleure educatiu
22.11.21
Les activitats de lleure educatiu ajuden els infants i adolescents a créixer com a persones i en el seu desenvolupament escolar. Això ho aconsegueix amb set competències acadèmiques que adquireixen amb aquestes activitats: matemàtica, lingüística, digital, aprenentatge, social i cívica, consciència i expressió cultural, així com el sentit de la iniciativa.
18.10.18
La investigació "Oci, Acció sociocultural i Cohesió Social" ens mostra com les entitats i activitats de lleure i d'acció sociocultural contribueixen a la millora de la cohesió social dels barris i comunitats on actuen.
En societats tan híper connectades per què hi ha tant aïllament social?
18.07.18
Per què una societat híper connectada produeix tant aïllament social i solitud? Per què els nens i adolescents de la nostra societat, que anomenem desenvolupada, pateix solitud i xarxes de relacions insuficients? La crisi ens ha colpejat amb força i ens trobem davant d'una societat complexa, diversa, marcada per grans desigualtats socials, on hi ha importants esferes de població invisible.
06.07.18
Espai de reflexió entorn de l'oci, l'acció sociocultural i el seu impacte en la cohesió social, a partir dels resultats finals de la investigació I+D+i "Oci, Acció sociocultural i Cohesió Social" (EDU2014-57212-R), desenvolupada pel Grup de recerca, innovació i anàlisi social (GIAS) de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull.
El treball amb la comunitat: educació, prevenció i promoció
16.01.18
Davant d’una societat complexa, on únicament l’administració no pot donar resposta a les problemàtiques socials generades per l’actual individualització social i per les polítiques de tall neoliberal.
Els Drets de la infància que estan en la perifèria
20.11.17
Amb l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant de 1989 s’estableix que la persona menor d’edat, malgrat trobar-se encara en procés de desenvolupament, és un subjecte titular de drets i no tan sols de drets passius, és a dir, a rebre prestacions per part dels adults. A més a més, amb la Convenció, alguns drets com la salut, l’alimentació i l’educació, han estat desenvolupats i fins i tot han rebut certes respostes socials, més o menys efectives. Ara bé, entenem que encara existeixen alguns drets, dels anomenats “perifèrics”, que demanen ser atesos amb determinació
Voluntariat i acció comunitària
18.04.16
L’ampli i solvent teixit associatiu català ha possibilitat a la ciutadania un espai de participació social, caracteritzat amb una gran diversitat d’espais i formes pel desenvolupament del compromís ciutadà i la millora social de les persones i de les comunitats.
La Fundació
Què fem
La nostra tasca
A qui acompanyem
El nostre impacte a la societat
On actuem
Posicionament i adhesions
Com ho fem
Portal de transparència
Sostenibilitat i medi ambient
Qualitat
Compromís ètic
Política de bon tracte a la infància i l'adolescència
Fomentant la igualtat
ODS
Treball en xarxa
Reconeixement i premis
Qui ens avala i ens dona suport
Projectes solidaris
Presentació
Projectes
Col·labora
Col·laboradors
Transparència i rendició de comptes
Preguntes més freqüents