COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Lisette Navarro Segura

Professora del Grau en Educació Social i Treball Social, del Màster universitari MEIA i del Postgrau d’Expert universitari en eines per a la intervenció socioeducativa per a professionals de l’acció social.

Jugar també és cosa d’adults: la gamificació en l'Educació Social i el Treball Social

19.09.22

Podem els adults aprendre jugant? Potser direu que això és cosa dels infants i que els adults, però la veritat és que la gamificació s’està estenent, i cada vegada més empreses i entitats la utilitzen.

Com superar la prova de parlar en públic

18.05.22

Estar exposat davant de molta gent genera por i inseguretats. Aquests són alguns consells per superar-los.

7 motius per estar agraïda de ser docent i un repte de futur

23.09.21

Amb motiu del dia mundial del docent, m’agradaria exposar set motius pels quals em sento agraïda de ser docent i plantejar el que per a mi és el major repte que tenim pel davant.

L'empatia en processos de pèrdua o dol

30.04.20

T’has trobat alguna vegada davant d’una persona que estava molt trista i no sabies què dir o què fer? O en canvi, ¿alguna vegada t’has sentit molt recolzat i comprés davant d’una pèrdua? 

Somio amb ser educadora social

17.01.20

Quan tanco els ulls i em poso a somiar en què m'agradaria treballar sempre em ve l'opció de ser educadora social.

Tres hàbits diaris per cuidar-nos com a educadors/es socials

01.10.19

La professió dels educadors i educadores socials és de les més boniques que hi ha però també una de les més complexes. D’aquí que sigui tan important que ens cuidem i vetllem per mantenir-nos com el primer dia. Per fer-ho, us proposo tres hàbits senzills que podem fer de manera diària.

Com ser Educador/a Social i no defallir en l’intent? 4 claus a tenir en compte

01.10.18

Quan em pregunten què és un educador o educadora social, sempre contesto que els que hem estudiat Educació Social tenim clar que ens agrada ajudar als demés. Volem estar al servei dels altres i ser d’utilitat a les seves vides i a la societat. El propòsit però, resulta més bonic que no pas senzill fer-lo realitat perquè per ajudar a algú cal que es donin alguns elements.

Perquè és tan difícil dir el que sentim sense ferir a l’altre?

07.09.17

Perquè és tan difícil dir el que sentim sense ferir a l’altre? I perquè ens sentim malament si no ho fem? Ser capaç d’expressar el que sents, necessites o penses tenint en compte el que l’altre persona sent, pensa o necessita és l’habilitat que s’anomena assertivitat. És una eina que ens és molt útil en el nostre dia a dia perquè tenim molts petits conflictes quotidians que aplicant-la ens facilitaria el dia a dia.

A la vida hi ha situacions que ens poden fer sentir malament: deixar que algú se’ns coli a la cua del concert, o a la cua del súper, que el nostre cap ens parli malament i no saber respondre o fins hi tot que el meu germà em parli malament i no saber aturar-lo. Per tal de convertir aquesta situació en situacions exitoses i ser assertiu, què haig de fer?

Ser empàtic. Per què és tan difícil fer-ho bé?

25.04.17

Sovint parlem d’empatia com un concepte senzill i que tots dominem en menor o major mesura, però la veritat és que quan t’atures a analitzar què vol dir exactament, la realitat desvetlla que no és gens senzill i que molts no ho som tant com ens pensem.

Les habilitats socials, eina bàsica de les professions de l’acció social

09.02.17

Arran de la notícia de que els científics del MIT han creat una aplicació per entrenar les habilitats socials per ajudar les persones amb trastorns d'ansietat o Asperger, ens fa pensar que no només aquestes persones amb clara dificultat per relacionar-se haurien de sotmetre's a un entrenament d'aquest tipus.

10 idees clau per fer un bon acompanyament

04.10.16

Fer un bon acompanyament socioeducatiu pot semblar fàcil, però estar al costat de l'altre en la distància justa i quan l'altre ho necessita de veritat, no ho és tant.