COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Bet Bartrina Comalat

Docent de cursos de lleure

L’alimentació sostenible comença a casa: com promoure-la entre les famílies

15.10.21

El món en què vivim es troba en una situació de canvi constant provocada, sobretot, per l’acció de l’espècie humana. Segons els experts, estem davant d’un període d’emergència climàtica caracteritzada per temperatures extremes, inundacions i huracans, grans sequeres, malalties i plagues generalitzades, incendis incontrolats, el desgel dels pols que provoca l’augment del nivell del mar, illes i glacials que desapareixen i l’augment de les desigualtats socials.

Un Nadal amb jocs i joguines... Sostenible i responsable

24.12.20

Fer un consum responsable per Nadal vol dir pensar en el present i el futur de les persones que ens envolten i les del món sencer, de manera més general.

WhatsApp i confinament: algunes recomanacions per trobar l’equilibri

26.03.20

Aquesta aplicació ens permet comunicar-nos de manera ràpida amb les persones que tenim a prop i també amb les que són més lluny. Però què passa si no en fem un ús adequat?

Jugar en família en època de confinament: preguntes i respostes freqüents

17.03.20

En aquests dies de confinament i alerta sanitària en els quals passarem moltes hores tancats a casa, és el moment ideal per treure la pols a aquells jocs de Reis o que ens va cagar el tió que no hem ni tret de la capsa i que encara tenim desats a l’armari.

Nadal i creativitat

23.12.19

El Nadal és quelcom més gran que un dinar o un dia de festa. El més entranyable d’aquesta data, i el que fa que sigui emocionant, és tota la simbologia que l’envolta i els preparatius que hem de dur a terme per a què tot sigui màgic i fantàstic. Preparar aquestes dates vol dir fer un viatge a la nostra infantesa i recordar el que ens agradava per a repetir-ho ara entre els més menuts de la casa.

Els drets dels infants... i els deures també

19.11.19

Els drets de la infància són aquells drets que tenen els infants i els adolescents pel sol fet d’haver nascut.

Amb què podem jugar?

10.06.19

A través del joc els infants utilitzen la seva creativitat i desenvolupen diferents aspectes com són la imaginació, la capacitat cognitiva i emocional, la destresa i la força física. Els infants no necessiten res d’específic per a poder jugar, perquè jugar vol dir descobrir i investigar, i a partir de la pròpia imaginació donen vida a qualsevol objecte del seu quotidià.

Estones per jugar en família

27.05.19

Jugar és aquella acció que podem fer tant infants i joves com adults. Jugar és una activitat lliure, dirigida o espontània, que podem fer sols o bé acompanyats, que serveix per a educar i aprendre o que podem realitzar pel sol fet de distreure’ns. Quan juguem, l’objectiu sempre és passar-s’ho bé.

Fem que els aniversaris dels nostres fills i filles siguin més educatius

22.03.19

L’evolució de la societat i dels diferents models de famílies també ens ha portat a buscar noves formes de celebrar els aniversaris. En alguns casos, però, sembla que una celebració tradicional s’hagi convertit en una competició per ser el millor. Què podem observar a partir d’una conversa a la porta de l’escola?

Aquest Nadal juguem en família i eduquem com cal

03.12.18

Tot just acabem de celebrar la castanyada, menjant panellets i moniatos, i ja estem pensant en com planificarem les festes nadalenques.

Una bona manera de fer la millor selecció d’allò que cagarà el tió o portaran els reis és pensar en què allò que comprarem podrà ser educatiu o no i, per tant, nosaltres en som els responsables.

S’acaben les vacances i nous projectes ens esperen

24.08.18

Després de tanta activitat i de trampejar amb els horaris durant les vacances no ens hauria d’estranyar que tornar a la rutina i a la vida quotidiana ens sigui una mica difícil. Ens queden entre 10 i 15 dies per començar l’escola i que ens hem de començar a organitzar. Com ho podem fer?

El gust per llegir un bon llibre a l’estiu

18.06.18

S’apropa l’època de l’any que molts estem esperant perquè trencarem amb les nostres rutines diàries i tindrem més temps per a compartir amb els nostres.

El curs escolar s’acaba i els infants comencen les estades amb els avis, cangurs o altres familiars, o bé participen de les grans ofertes de lleure educatiu per a infants i joves i, possiblement també, de les vacances amb els pares i mares.

Qui vol jugar amb mi una estona?

06.06.18

Si tenim infants a casa o ens hi relacionem, segurament alguna vegada ens han fet aquesta pregunta: Vols jugar?

Els educadors, en general, tant si som família de l’infant com si som els seus mestres o educadors de lleure, som els responsables d’afavorir el joc entre els infants perquè sabem que és imprescindible per al seu desenvolupament com a persona. Per a què l’infant gaudeixi d’un temps i espai de joc cal que els adults que l’envoltem tinguem una actitud oberta, confiada i positiva davant d’aquest recurs.

Per què és important jugar?

10.04.18

Jugar és un dret dels infants i una necessitat. A partir d’aquesta necessitat les persones experimentem, sentim curiositat i descobrim, ens expressem i aprenem sense adonar-nos-en.

El joc és una eina d’aprenentatge innata en la qual s’esdevé un procés interactiu i de comunicació amb l’entorn natural i amb altres persones.

La relació que es dóna, a través del joc, entre infants o entre infants i adults els portarà a entendre i comprendre què passa en el món en què vivim.

Aquestes festes, consum responsable de joguines

11.12.17

Jugar és un dret  fonamental dels infants.
El joc és l’eina innata que els nens i nenes utilitzen per aprendre i conèixer el seu entorn. És una activitat lliure i la seva vivència fa que l’ aprenentatge  sigui significatiu en el creixement personal de l’infant. Jugar vol dir compartir, desenvolupar la creativitat, treballar les emocions, la llibertat, les relacions interpersonals, les habilitats motores i passar-ho bé.
Aquí teniu unes pautes orientatives per a fer-ho de manera responsable.