La situació de la pandèmia en cada moment ens marca com podem oferir el servei de biblioteca i ens imposa unes restriccions o unes altres. El mes passat vam haver de tornar a reduir places i a tancar l’accés a la segona planta. Us recomanem que aneu mirant l’ecampus per saber les modificacions que hi puguin anar havent. Esperem que ben aviat no hi hagi cap tipus de restricció i que el servei estigui restablert amb normalitat.
Després d'uns mesos sense poder oferir aquest servei a causa de problemes tècnics cap a la migració a Alma, ja torna a estar actiu el servei de PUC (Préstec Universitari Consorciat) i ja podeu reservar llibres d’altres institucions. El principal canvi que hi veureu és que ara, quan feu cerques al catàleg, si esteu “logats” hi veureu dos botons per reservar. Si el llibre està disponible a la URL, heu de demanar el llibre a la URL però si esta prestat o no disponible, el podeu demanar al botó Demanar per PUC. Tenen accés a aquest servei els alumnes, PDI i PAS de totes les universitats que formem part del CSUC. Es poden reservar un màxim de 10 documents i el préstec és de 21 dies. Per a qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres.
Us recordem que si us cal ampliar contingut sobre bases de dades, gestors de bibliografies, aprendre millor com funciona el catàleg o necessiteu una explicació més extensa sobre els canvis que hi ha hagut al PUC, ens podeu demanar formacions individualitzades i només cal que escriviu un correu a biblioteca@peretarres.org dient-nos el tema i us farem aquesta formació.
Si voleu veure els TFG que tenen millor nota, els podreu trobar al repositori RECERCAT. Entrant a la nostra facultat els trobareu tots. Si sabeu l’autor i/o el títol d’un TFG en concret, es pot buscar limitant el camp que us interessi. Us recordem també que els podeu trobar des del catàleg i directament us enviarà a l’enllaç per accedir-hi. Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres.
Pes, A. i Castiñeira, A. (2020). Cambiar el mundo. Los ODS como herramientas de transformación. LID.
Aquest llibre explica el motiu pel qual l’Agenda 2030 i els setze Objectius de Desenvolupament Sostenible associats a ella són la millor resposta a uns desafiaments globals i com les empreses tenen un paper fonamental si assumeixen la funció de liderar el canvi.
Logue, D. (2020). Theories of social innovation. Elgar.
L’autora fa una revisió actualitzada sobre les teories de la innovació social i ens parla d’alguns problemes que planteja a les organitzacions la pràctica actual de la innovació social.
Dels nous números rebuts a la biblioteca et recomanem:
Tiempo destinado a Internet por los adolescentes españoles: diferencias según la práctica de deporte y el afecto recibido. Revista Española de Investigaciones sociológicas núm. 177, enero/marzo de 2022 Accedeix
Pandemics, Economic Systems, and the Future of Social Work a Social Work Volume 67, Issue 1, January 2022 Accedeix
Préstecs llibres : 172
Consulta llibres electrònics : 79
Usuaris de la biblioteca : 117