Notícies

Esteve Martí Recoder, ex alumne del Certificat de Professionalitat de Dinamització d’accions culturals

Esteve Martí Recoder, ex alumne del Certificat de Professionalitat de Dinamització d’accions culturals

Comparteix la notícia

Etiquetes

Formació  

Enllaços interès

Més informació

31.01.19

Entrevistem a Esteve Martí Recoder, ex alumne del Certificat de Professionalitat de Dinamització d’accions culturals al centre de Formació Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, que ens explica els avantatges d’estudiar aquest certificat i com l’ha ajudat en el seu dia dia laboral.

Qué s’estudia al curs de Dinamització d'Accions Culturals?
Al curs de Dinamització d’Accions Culturals s’aprèn a programar i dinamitzar des d’una vessant àmplia i diversa en l’àmbit cultural. Així, tant s’ensenyen nocions de disseny de programes culturals amb tot el seu seguit d’activitats, com nocions de política cultural, màrqueting, tipus d’institucions, xarxes associatives de varis àmbits, etc. En definitiva és un curs definit per oferir totes les eines necessàries per poder desenvolupar-te en el sector, donant unes pautes molt clares i que, d’una altra manera, caldrien anys d’experiència laboral per aconseguir-les.

Cóm es treballa durant el curs?
El curs té una vessant teòrica i una altra de pràctica, amb dinàmiques en grup. Tot i així, és un curs orientat a treballar en el sector i la part teòrica també està pensada en aquest sentit, amb molts exemples per als diferents conceptes i visites de professionals, que expliquen les seves vivències i ajuden a entendre el sector en el que ens movem.

Quines sortides laborals té?
Al ser un curs ampli, de coneixement transversal, pot ser d’utilitat per a diverses feines, ja que qüestions de màrqueting cultural o disseny d’activitats són necessàries a molts sectors. També d’altres qüestions com criteris d’avaluació, o inclús recursos tècnics dels quals se’ns dota, com per exemple, esquemes, aplicacions i diferents eines lúdiques poden ajudar a molts entorns laborals. Al llarg del curs veiem exemples de molts oficis que giren a l’entorn de l’eix cultural, de totes maneres, sí que hi ha un eix predominant que és la dinamització i programació. Per tant, el curs està especialment dirigit a tot aquell que vulgui dissenyar activitats culturals, sense oblidar la resta d’oficis que hi estan relacionats.

Perquè aconselles estudiar-ho?
Aconsello estudiar aquest curs perquè ofereix totes les eines necessàries per poder desenvolupar-te en el sector. Els conceptes teòrics porten exemplificacions pràctiques i tot plegat acaba creant un tot divers del qual se’n pot extreure molta informació interessant i d’utilitat. També és molt interessant l’estructura del curs, amb treball col·lectiu amb varis dissenys i visites a centres culturals de tot tipus. Tot això ajuda a conèixer el sector, descobrint-ne àmbits molt diversos. I també, la pròpia comunicació amb els/les companys/es que venen de recorreguts culturals variats, l’intercanvi que es genera d’aquestes experiències és molt inspirador.

En què t’ha beneficiat estudiar aquest certificat a la Fundació Pere Tarrés?
Ha sigut beneficiós en molts aspectes. Principalment per aclarir conceptes, dubtes i aprendre a dissenyar activitats així com a dur-les a la pràctica. He après a estructurar-me els processos i els temps de les programació. He après també a ajustar les idees i els passos de manera coherent al calendari per aconseguir dur a terme els projectes, i entendre a quina persona, associació o institució he de contactar en cada moment. Actualment treballo en la dinamització d’activitats culturals i, en el dia a dia, hi ha molts aspectes en el quals puc aplicar coneixements del curs. Sobretot en la regidoria d’espectacles m’he trobat molts moments que m’han recordat situacions que havíem vist i això és fantàstic. El curs m’ha donat un full de ruta clar i precís que m’ajuda en el dia a dia.