Notícies

Quina és la qualitat de vida de les persones cuidadores en pandèmia?

Quina és la qualitat de vida de les persones cuidadores en pandèmia?

Comparteix la notícia

13.05.21

El Departament de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés posa en marxa una nova onada en la recerca sobre la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals. L’estudi, finançat pel Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, pretén conèixer com ha impactat la Covid-19 en les xarxes de suport formal (serveis i recursos d'atenció a la dependència) i informal (xarxes de familiars, amics/gues, etc.) i com la situació generada per la pandèmia ha tingut impacte tant en la recepció de suport com en la pròpia qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals.

La recerca està en plena fase de recopilació de dades i la Fundació Pere Tarrés ha posat a disposició del públic un qüestionari per poder arribar al major nombre de persones cuidadores no professionals. L’objectiu és tenir una radiografia el màxim d’acurada possible de la situació basant-se en l’experiència d’aquest col·lectiu. La informació obtinguda serà absolutament confidencial i s’utilitzarà únicament amb finalitat científica i en cap cas podran identificar-se les persones que responguin el qüestionari ni les seves respostes.

Qüestionari en tres blocs

En el primer bloc de l’enquesta es pregunta sobre l’estat d’aquest col·lectiu abans i després de la situació generada per la pandèmia de la Covid-19. En un segon apartat, es fa referència als serveis d'atenció a la dependència i, per acabar, en el tercer i últim bloc, es tracten les característiques i condicions de vida personals per poder fer una anàlisi de les diverses situacions en què es poden trobar les persones cuidadores.

Foto: Mat Napo (Unsplash)