Notícies

El projectes educatius de la Fundació Pere Tarrés a Mallorca

El projectes educatius de la Fundació Pere Tarrés a Mallorca

Comparteix la notícia

Etiquetes

25.03.19

Des del 2015 la Fundació Pere Tarrés és present a Mallorca a través d'una delegació que té com a objectiu impulsar els centres d'esplai de l'Illa que formen part dels Grups d’Esplais de Mallorca (GDEM) i ara ja integrats en el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), i atendre infància en situació de vulnerabilitat a través de dos projectes socioeducatius. Per poder desenvolupar la seva activitat, la Fundació col·labora amb les administracions públiques i l’Obra Social “La Caixa”, així com a d’altres entitats locals.

Centre Socioeducatiu Can Tàpera

El Centre Socioeducatiu Can Tàpera es troba situat al barri de Cala Major de Mallorca on va ser creat per donar resposta a les necessitats dels infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social.

Com explica Maribel Trujillo, delegada de la Fundació Pere Tarrés a Mallorca, des dels centres socioeducatius el que es pretén és “contribuir al desenvolupament i creixement dels infants, prioritzant els que es troben en situació de vulnerabilitat social, perquè en un futur puguin accedir al futur que desitgin”.

Per poder dur a terme tot aquest treball, el centre compta amb un equip educatiu format per un coordinador de centre i una educadora, amb la direcció i supervisió de la delegada a Mallorca i el suport de l’equip de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació.

Durant aquest curs Can Tàpera atén a 30 infants i a que han estat derivats per la xarxa d’entitats de “Cala Major”, agrupades en el marc del programa Caixa ProInfància, i que es reparteixen en tres grups:

  • Grup 1 – Petits: 10 infants de 1r i 2n de primària.
  • Grup 2 – Mitjans: 10 infants de 3r i 4t de primària.
  • Grup 3 – Grans: 10 infants de 5è i 6è de primària.

El projecte educatiu beu dels valors de la Fundació Pere Tarrés i té com a principals finalitats:

  • Desenvolupar la intel·ligència emocional dels infants.
  • Desenvolupar les habilitats relacionals dels infants (entre iguals i amb els adults).
  • Contribuir a l’èxit escolar dels infants.

Casa de colònies de Binicanella

L’any 2016, el  Bisbat de Mallorca, com a propietari de la casa de colònies Binicanella, i la Fundació Pere Tarrés van signar un conveni de col·laboració a partir del qual la Fundació passaria a gestionar aquest equipament després de realizar les reformes necessàries per organitzar-hi activitats d’educació en el lleure per a infants i joves, especialment en situació vulnerable.

La casa de colònies de Binicanella està situada al terme municipal de Bunyola, a 15 quilòmetres de Palma de Mallorca, i disposa d’un ampli espai dins de la casa, piscina exterior per combatre la calor de l’estiu i un entorn natural als voltants que permet organitzar nombroses activitats de lleure a l’aire lliure i de coneixement del medi als infants que s’hi allotgen.

L’ús principal que la Fundació Pere Tarrés vol donar a aquesta casa és el d’organitzar colònies d’estiu per a infants i joves en situació vulnerable per donar-los l’oportunitat de gaudir de tots els beneficis que suposa anar de colònies: espais organitzats, vivències sanes, necessitats d’alimentació i higiene cobertes, i conviure amb els monitors, referents adults positius.

La casa també està pensada per realitzar sortides escolars per als grups i classes de les escoles durant la primavera, centres d'esplai, grups d'amics, grups de famílies, grups d'entitats i grups organitzats. 

L’estiu de 2017, la Fundació Pere Tarrés ja va realitzar unes colònies socials a Mallorca amb 50 infants de Càritas.