Notícies

El pas per un centre socioeducatiu contribueix en la millora de les perspectives d’ocupabilitat i en la reducció del fracàs escolar

El pas per un centre socioeducatiu contribueix en la millora de les perspectives d’ocupabilitat i en la reducció del fracàs escolar

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  

17.07.19

Des del Departament de Consultoria i Estudis hem posat en marxa, juntament amb Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés – URL, un estudi que vol mostrar com el pas d’infants i joves d’entre 8 i 18 anys per un centre obert, socioeducatiu o de lleure educatiu contribueix en la millora de les seves perspectives d’ocupabilitat i en la reducció del fracàs escolar. Un total de 6 comunitats autònomes seran representades en l’estudi, que comptarà amb prop de 400 mostres. Els resultats finals i les conclusions es recolliran i faran públiques en una guia.

Des de la Fundació Pere Tarrés es considera que les entitats i els espais de lleure educatiu compten amb un element de proximitat que va més enllà del que poden oferir els centres escolars. Partint d’aquesta base, la investigació vol posar en valor la feina que es duu a terme en centres oberts, socioeducatius i de lleure educatiu, especialment amb infància potencialment vulnerable. Max Cahner, un dels coordinadors del projecte explica que “els infants, adolescents i joves no només van al centre a jugar, sinó que tot allò que acaben fent en aquest espais tindrà un impacte en el seu futur”.

Metodologia

L’estudi parteix del treball que es realitzar des de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés – URL. El grup de recerca de la facultat identifica certes competències (parlar en públic, escolta activa, lideratge, treball en equip,...) que infants i joves adquireixen en els pas per aquests centres. A partir d’aquí, des del Departament de Consultoria i Estudis es conformen els qüestionaris i s’identifiquen diversos centres de Catalunya, Balears, País Valencià, Comunitat de Madrid, Andalusia i Castella i Lleó que formin part de DIDANIA.

Els qüestionaris, adaptats a les diverses edats per tal d’aproximar al màxim el llenguatge als anys corresponents, es recullen in situ – amb la presència de persones encarregades d’aquesta fase de l’estudi i amb l’ajuda d’un monitor/a- o per via telemàtica. Un cop obtinguts tots els resultats, tot aquest treball de recopilació de dades es retornarà al grup de recerca de la Facultat de Treball Social i Educació Social que s’encarregarà de sintetitzant-ho en una guia en què es recolliran les competències que adquireixen els infants i joves en aquests centres i en quin grau s’assoleixen.