17.05.22
La Fundació Pere Tarrés, en col·laboració amb l’Escola Pia Calassanci i amb el suport de Barcelona Comerç, ha posat en marxa un programa per apropar els joves al comerç, un sector amb moltes possibilitats d’inserció laboral. La primera edició compta amb 20 places per a nois i noies entre 16 i 29 anys.
El programa, de 8 mesos de durada, inclou formació en els conceptes essencials del comerç, coneixements d’eines informàtiques i acompanyament individualitzat per a la incorporació a l’àmbit laboral. En finalitzar la formació, els i les joves hauran realitzat un total de 280 hores de formació, de les quals 100 són hores de pràctiques al comerç. Amb un format molt pràctic, s’inclouen visites a comerços i a eixos comercials de la ciutat de Barcelona.
Durant aquests mesos els joves guanyaran confiança i seguretat en la seva primera experiència laboral. Tenir nocions bàsiques sobre el sector i conèixer la terminologia que s’empra habitualment farà més senzilla la seva arribada al comerç. Les empreses, per la seva banda, valoren molt positivament aquestes formacions perquè l’adaptació dels/les joves al lloc de treball serà més ràpida.
La formació ofereix al jovent la possibilitat de treballar unes hores a la setmana (o en cap de setmana) i continuar estudiant. A través del programa els joves poden conèixer totes les possibilitats professionals que hi ha en aquest sector. Començant per ajudant de vendes o de magatzem poden créixer i assolir posicions molt diverses en els diferents àmbits (comercial, digital, màrqueting, persones, finances, sistemes d’informació, logística...).
Es tracta d’un programa Singulars finançat amb fons del SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal), el SOC (Servei Públic d’Ocupació) i el Fons Social Europeu que promou la formació i inserció laboral de joves, inscrits/es al Sistema de Garantia Juvenil.
La tasca de la Fundació Pere Tarrés
La Fundació Pere Tarrés té com a missió la promoció de la persona des de l’educació, especialment en el lleure i l’acció social. L’entitat treballa sovint amb col·lectius més desafavorits o amb necessitats específiques i promou el desenvolupament comunitari al servei de la persona i del seu creixement. Des de l’àrea d’inserció laboral promovem la millora de l’ocupabilitat, prioritàriament de persones amb especials dificultats i les acompanyem en la seva incorporació al mercat laboral.