Notícies

La International Social Week de la Facultat Pere Tarrés-URL celebra la seva 4a edició

La International Social Week de la Facultat Pere Tarrés-URL celebra la seva 4a edició

Comparteix la notícia

Etiquetes

23.03.21

La 4a edició de la International Social Week de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, enguany centrada en la temàtica “Social exclusion and crisis management”, va tenir lloc del 8 al 10 de març. La trobada, en format telemàtic, va comptar amb la participació de 9 conferenciants de 7 països diferents. Les trobades van comptar amb la participació de professors i professores de la Universitat de Howest (Bèlgica), la Universitat de València (Espanya), la Universitat de Ciències aplicades Seinäjoki (Finlàndia), Universitat AP College (Bèlgica), Universitat Señor de Sipán (Perú), Universitat d’Ostrava (Txèquia), Universitat CY Cergy Paris (França), Univseritat de Iai (Romania) i la mateixa Facultat Pere Tarrés.

Les conferències incloses al programa s’emmarquen dins les assignatures de la Facultat. Aquest és un esdeveniment clau per al procés d’internacionalització de la Facultat i representa una oportunitat única per als estudiants d’escoltar i interactuar amb professors i professores d’arreu del món. A més a més, la International Social Week també permet descobrir projectes internacionals i nous punts de vista sobre diferents temes socials que enriqueixen tant els i les ponents com l’alumnat. D’altra banda, el seminari de recerca organitzat el marc de la trobada és un espai d’intercanvi entre investigadors i investigadores internacionals i de la Facultat Pere Tarrés que permet identificar futures col·laboracions en projectes de recerca.

Les qüestions que es van tractar durant els tres dies de ponències van ser molt diversos, des de l’aplicació de la justícia restaurativa en casos d’accident de trànsit, l’exclusió social de la gent gran durant la pandèmia o la migració a Europa. També es van tractar temàtiques relacionades amb la pandèmia com l’exclusió de la gent gran, la gestió del procés d’aprenentatge i l’acompanyament familiar, així com la gestió del sensellarisme.