Notícies

El projecte ACM, ‘Aprender desde las fronteras’, finalitza les activitats del primer semestre

El projecte ACM, ‘Aprender desde las fronteras’, finalitza les activitats del primer semestre

Comparteix la notícia

Etiquetes

Formació  

Recursos

Més fotografies de l'activitat

20.01.20

El projecte ‘Aprender las fronteras’ del Aristos Campus Mundus (ACM) ha finalitzat amb èxit la seva primera part d’aquest curs acadèmic. Durant aquest temps els estudiants de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull han participat a diferents fases de discussió i de treball col·laboratiu en relació a les tres línies principals d’aquest programa:

  • La criança i la família.
  • L’empobriment i la feina.
  • Les pèrdues i els processos de dol.

Amb l’objectiu de treballar aquests eixos, s’han organitzat un seguit de sessions amb diferents tècniques de construcció de coneixement en grup per a la innovació en l’anàlisi de la realitat. Tot plegat ha donat com a resultat una sèrie de prototips que incorporen la feina duta a terme durant el primer semestre.

En aquesta línia, durant el segon semestre es posaran en marxa sessions d’intercanvi amb la resta de facultats que també han anat elaborant les activitats de manera paral·lela.

Aquest projecte té una rellevància especial dins del context de l’ACM, ja que és el resultat de la feina coordinada amb les universitats de Comillas, Deusto i la Universitat Ramon Llull. Des de la facultat de la Fundació Pere Tarrés han participat els membres del professorat Paco López, Lisette Navarro, Isabel Torras i Oscar Martínez, que han mantingut la coordinació amb deu professores més de la resta d’universitats.

Al voltant d’aquest projecte s’estan fent treballs d’investigació relacionades amb les transicions vitals de les persones amb l’objectiu d’esdevenir en diferents publicacions.

El projecte Aristos Campus Mundus, impulsat per les universitats Ramon Llull, Deusto i Comillas, té per objectiu potenciar l’excel·lència acadèmica, docent i investigadora i la plena globalització dels seus projectes universitaris que impliquen l’aposta conjunta per la innovació social, responsable i sostenible.