Notícies

Èxit d’assistència a les conferències de Víctor Küppers a Manresa i d’Eva Millet a Tarragona

Èxit d’assistència a les conferències de Víctor Küppers a Manresa i d’Eva Millet a Tarragona

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  
Formació  

21.03.19

La Fundació Pere Tarrés és una entitat arrelada al territori català amb una presència extensa i intensa arreu del país. Amb la voluntat d’establir una relació més propera amb les escoles, entitats i administracions a les comarques catalanes, la Fundació ha organitzat una conferència a Manresa i una a Tarragona.

“Viure amb entusiasme” va ser el títol escollit pel formador, consultor i escriptor Víctor Küppers a Manresa. La conferència va ser el marc de presentació de la Fundació Pere Tarrés a la capital del Bages, on des de l’any 2018 compta amb una delegació.

La hiperpaternitat va centrar el contingut de la conferència de l’escriptora Eva Millet, ponent de la conferència a Tarragona. A la demarcació de Tarragona, la presència de la Fundació Pere Tarrés es remunta a l’any 2003, on desenvolupa diferents projectes en les àrees de l’educació en el lleure i l’acció social.

“Viure amb entusiasme”, Víctor Küppers a Manresa

Més de 200 persones van acudir a la conferència que Víctor Küppers, formador, consultor i escriptor, va oferir a l’auditori de la Plaça de l’Om de Manresa. Aquesta acte va servir com a marc de presentació de la Fundació Pere Tarrés a la capital del Bages.

Durant la seva xerrada, Küppers va exposar de manera didàctica, clara i divertida les claus de la psicologia positiva que ell defensa i que tenen com a objectiu desenvolupar el potencial de cada persona. Entre els consells que va oferir hi ha la importància de lluitar cada dia per ser millor persona i la necessitat de viure amb alegria, il·lusió, entusiasme, generositat i grandesa la nostra vida personal i professional.

També va demanar als presents que valorin les coses positives, recordin les coses importants i que es recolzin en les persones que estimen, ja que “si ens deixem portar pel dia a dia, anem per la vida com a "pollastres sense cap". Per Küppers, la clau per a ser feliços és "posar-te il·lusions, no queixar-te tant, intentar ser amable i ajudar als altres és el que ens ajuda a seguir endavant en un món consumista, materialista i que posa a la persona en segon terme”.

Posteriorment, Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés va adreçar unes paraules als assistents on va presentar la Fundació i les seves línies estratègiques. Finalment, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent va recordar que la Fundació Pere Tarrés porta el nom d'un il·lustre manresà, el Dr. Pere Tarrés, i va destacar la important labor que l'entitat realitza a favor de la infància i la societat.

Conferència Víctor Küppers a Manresa

“El joc és la millor extraescolar”, Eva Millet a la conferència organitzada per la Fundació Pere Tarrés a Tarragona
Prop de 200 persones van assistir a la conferència que Eva Millet, periodista i escriptora, va oferir a l’auditori del Col·legi de Farmacèutics i Advocats de Tarragona amb el títol “Tot sobre la hiperpaternitat. Educar amb confiança, no sobreprotecció”.

Eva Millet va iniciar la seva conferència parlant de com les creixents desigualtats socials havien propiciat estils de criança polaritzats, per una banda infants desemparats i per l’altra nens i nenes hiperprotegits. Millet va dedicar el seu discurs a aquest últim estil de criança, la hiperpaternitat, que ella mateixa va donar a conèixer amb el seu primer llibre titulat “Hiparpaternitat, del model moble al model altar”. Aquest model d’educació es caracteritza per una atenció excessiva a l’infant, anticipació i resolució sistemàtica dels problemes dels fills/es, sobreprotecció, precocitat i hiperocupació i involucrar-se de forma excessiva a l’escola.

Davant d’un auditori format per mestres, educadors i educadores, tècnics d’educació i famílies, l’escriptora va advertir que els hipernens siguin narcisistes alhora aquests infants tenen també poca estima i una baixa resistència a la frustració. Les conseqüències de la hiperpaternitat poden derivar a estrès familiar, ja que la criança és extenuant. També generen pors infantils que es poden convertir en ansietat durant l’adolescència. Els hipernens solen quedar-se sense espai per a jugar, ja que els pares els ocupen el temps amb activitats i plans. En aquest sentit Eva Millet va recomanar que “El joc és la millor extraescolar, és l’essència de la vida dels infants”.

Per combatre la hiperpaternitat, Millet va recomanar practicar l’underparenting, és a dir, observar els fills sense intervenir-hi. “L’amor, els límits i la confiança són les claus per una bona educació”, va concloure, Eva Millet.

Aquesta conferència, moderada pel periodista Jordi Salvat, coordinador de l’Ara Camp de Tarragona, forma part de les activitats que la Fundació Pere Tarrés realitza per als professionals que treballen en el món de l’educació a la demarcació, on l’entitat ja fa anys que desenvolupa diferents projectes en les àrees de l’educació en el lleure i l’acció social.

Conferència Eva Millet a Tarragona