Notícies

Eva Bach: “Hem de ser conscients que eduquem amb les nostres emocions”

Eva Bach: “Hem de ser conscients que eduquem amb les nostres emocions”

Comparteix la notícia

Etiquetes

Infància  
Monitors  

28.02.18

Eva Bach, pedagoga i escriptora, va oferir el passat dimarts 27 de febrer una conferencia a Tarragona titulada “Les emocions dels qui eduquem” on va parlar de com les nostres emocions influeixen en la funció educativa.

L’èxit professional no ho és tot a la vida. Si ens preguntessin pels últims premiats en els premis Nobel, en els Òscars o en qualsevol altre àmbit poques persones recordarien aquests noms. Però si ens pregunten qui o quines persones ens han marcat en la nostra vida o ens han influït positivament, tots respondríem ràpidament a aquesta pregunta. Amb aquesta reflexió final, Eva Bach, pedagoga i escriptora, va tancar la conferència “Les emocions dels qui eduquem” que va realitzar el passat 27 de febrer al Col·legi de Farmacèutics de Tarragona a petició de la Fundació Pere Tarrés.

Davant d’un auditori format per mestres, educadors i educadores, tècnics d’educació i famílies, la pedagoga va parlar de la importància de l’educació emocional en l’àmbit escolar i de com les emocions dels educadors influeixen directament en les dels educands. Per Bach, “la clau emocional dels infants és la nostra” hem de ser conscients que eduquem amb les nostres emocions”, per això “tots els que ens dediquem a l’educació ens hem de fer moltes preguntes per reflexionar sobre la nostra actitud educativa: M’agrada educar? Quines són les meves emocions quan estic a l’aula? Soc permeable al que passa al meu voltant?”. Per a la pedagoga, “l’educació emocional és posar ulls, orelles i boca al cor, a allò que ens passa per dins. Si coneixem les nostres emocions podem detectar-les més fàcilment en els nostres infants i ajudar-los a descobrir-les en ells i elles”. I és que moltes vegades notem comportaments negatius en l’aula que poden ser corregits només ajudant a l’alumne a conèixer què li passa en el seu interior i explicant-li de manera que ell o ella també ho pugui entendre.

Durant la seva intervenció Eva Bach va interpel·lar a l’auditori a reconèixer les seves emocions i va fer un repàs dels indicadors de maduresa emocional i de les bases de la salut emocional. Bach també va explicar que “hi ha una sèrie de desordres emocionals que interfereixen en la funció educativa com ara les situacions de tensió emocional en el centre escolar” per això és important reconèixer quina és la nostra situació emocional per “afrontar els reptes del dia a dia”.  

Aquesta conferència forma part de les activitats que la Fundació Pere Tarrés realitza per als professionals que treballen en el món de l’educació en les comarques de Tarragona, on l’entitat ja fa anys que desenvolupa diferents projectes en les àrees de l’educació en el lleure i l’acció social.