27.04.18
El passat dimecres 18 d’abril es va celebrar la presentació del llibre “La salut conculcada” de l’autor Carles Ariza, cap del Servei d’Avaluació i Mètodes d’Intervenció a l’Agència de Salut Pública de Barcelona. L’obra aborda la qüestió del mal funcionament de salut pública en diferents situacions exclusives com el cas de la violència de gènere, la immigració o les malalties mentals.
L’acte va tenir lloc a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL i va comptar amb la participació del Dr. Joan Subirats, Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; Carles Ariza, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL i autor del llibre; Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés i Jesús Vilar, director de publicacions de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.
“L’any 2016 Càritas presentava l’estudi, realitzat amb l’Agència de Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona, en el qual correlacionava la vulnerabilitat social amb dificultats en la salut. La conclusió més determinant era com l’esperança de vida s’incrementava amb la renda mitjana dels barris i decreixia conforme aquesta disminuïa” inaugurava el Sr. Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés.
Per altra banda, en Joan Subirats va destacar la importància de les condicions socials de cada persona i el seu impacte en la salut. “[Aquesta situació] Ha anat a més perquè les tècniques d’especialització de la salut han reduït l’entorn de la persona” afirmava el Dr. Subirats.
“La salut conculcada” és el quart llibre de la Col·lecció Universitat i Acció Educativa, dirigida des de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL i editada per Claret. Aquesta col·lecció té per objectiu oferir textos acadèmics sobre temàtiques pròpies de les professions socials i educatives, que siguin d’utilitat a estudiants i professionals en exercici.