Notícies

Estudiants de la Fundació Pere Tarrés dinamitzen la Festa Major del barri de la Clota

Estudiants de la Fundació Pere Tarrés dinamitzen la Festa Major del barri de la Clota

19.07.19

Aquest cap de setmana se celebra la Festa Major del barri de la Clota de Barcelona on s'hi ha implicat el projecte d'un grup d'estudiants de la Fundació Pere Tarrés. El Gonzalo CutrinaJorge Saravia, l'Angélica Esperanza Cruz, la Montse Noguera i la Míriam P. Montroig han pogut veure materialitzat el seu treball final en aquesta festa.

La idea d'implicar-se en la Festa Major neix del projecte final del Certificat de Professionalitat de Dinamització, Programació i Desenvolupament d'Accions Culturals impartit per la Fundació Pere Tarrés. Per poder realitzar aquest treball final buscaven un territori o barri a on projectar una acció de dinamització cultural i, gràcies al Gonzalo Cutrina, van anar a parar al barri de La Clota. Curtina va ser qui els va recomanar el barri, ja que té molts coneguts a Horta-Guinardó i hi passa hores passejant.

Per poder fer l'anàlisi previ del barri, hi van anar un dia de visita. "Ens van rebre al Centre de Serveis a les Associacions-Torre Jussana i concretament vam tenir la sort de trobar-nos amb el seu coordinador, en Ramon", explica Míriam P. Montroig. Gràcies a ell es van poder posar en contacte amb l'Associació de veïns de la Clota i des de la mateixa entitat els va proposar dur a terme una part del projecte que havien plantejat en el seu treball escrit. Arran d'això van decidir que farien les pràctiques de curs amb l'AVV i Torre Jussana portant a terme una petita part de la dinamització de la Festa Major.

Finalment la seva participació es va materialitzar en recuperar el tòtil (gripau comú) com a emblema de la Festa Major. El tòtil és una espècie que s'ha anat perdent però havia sigut molt comú antigament a la bassa de la Torre Jussana, situada dins el mateix barri.

Al voltant d'aquesta temàtica també van ser ells mateixos qui van proposar fer un taller de màscares infantil dins la programació de la festa. "Teníem la idea de crear un cap gros però era massa cara i ens mancava temps, així doncs surt l'alternativa de crear unes màscares (amb forma de tòtil) amb material reciclat i que es puguin mullar, per a utilitzar-les en el Correaigua", comenta Montroig. Aquest taller s'acompanyarà de jocs gegants i una xerrada de Green Peace. Al mateix temps, aquest grup d'estudiants, han creat una ruta cultural per l'horta de La Clota, la ruta es fa a través de codis QR "on es podran conèixer la història, anècdotes i paisatges d'aquest barri".

Gràcies a la formació impartida per la Fundació Pere Tarrés, aquest grup d'alumnes han pogut materialitzar el projecte desenvolupat en el CP. "Ha sigut una experiència única i enriquidora, a qui volem agrair especialment a la Roser i en Ramon per haver-nos obert les portes per confiar amb nosaltres i sobretot per la gran tasca en l'acompanyament", conclou Montroig.