22.03.23
Un dels objectius principals de la Fundació Pere Tarrés és contribuir a través de la seva activitat a la creació d’una societat més justa i lliure de desigualtats. Per aconseguir-ho, ha fixat el seu compromís amb la sostenibilitat social i planetària a través de la consecució activa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, incorporant una visió mediambiental de l’educació i el lleure i fent créixer els seus programes d’acció social.
Fruit d’aquest compromís amb la sostenibilitat, l’Alberg Pere Tarrés va iniciar fa uns anys una transformació física i de gestió amb l’objectiu d’alinear-se amb els ODS i convertir-se en un referent a Barcelona en termes d’inclusió i compromís mediambiental, que li han valgut ara rebre la certificació Biosphere, una de les principals acreditacions de sostenibilitat del sector turístic.
La certificació Biosphere per a Albergs és una certificació de sostenibilitat turística dissenyada per a allotjaments que ofereixen habitacions compartides i a preus molt econòmics, amb l'objectiu d'animar l'intercanvi cultural entre turistes de diferents llocs de procedència, especialment joves. Els albergs acreditats amb aquesta certificació disposen d'àrees comunes, cuina pròpia i zones de joc i socialització, així com una arquitectura inclusiva i un pla de desenvolupament vinculat als ODS que involucra a tots els i les professionals que hi treballen.
L’any 2019, l’Alberg Pere Tarrés ja va ser reconegut per la seva responsabilitat social als Global Youth Travel Awards, l’esdeveniment que aplega organitzacions i professionals de turisme juvenil d’arreu del món a través de la WYSE Travel Confederation. L’Alberg va obtenir el premi a millor iniciativa de responsabilitat social per, entre d’altres, posar les seves instal·lacions al servei del projecte “Ajuda’ls a créixer”, destinat a reduir la desigualtat social i permetre que milers de nens i nenes que estan en situacions de vulnerabilitat social puguin participar en activitats educatives en el seu temps de lleure en les instal·lacions de la Fundació Pere Tarrés.
En aquesta línia, l’Alberg Pere Tarrés també va mostrar el seu compromís social i la seva solidaritat durant la covid-19. En un context d’activitat zero a causa de la pandèmia, l’Alberg es va reinventar durant dos anys com a espai d’acollida de persones en risc d’exclusió, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, a través d’un dels seus serveis d’atenció sociosanitària intensiva per a persones amb addiccions que dormien al carrer.
A nivell qualitatiu, l’Alberg Pere Tarrés disposa del distintiu de protecció mediambiental de la Generalitat de Catalunya, el certificat internacional ISO9001 i la distinció “HI-Q” que atorga Hostelling International, que el van convertir en el primer alberg d’Espanya a rebre-la.