Notícies

Uns 2.500 participants als casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés a Tarragona

Uns 2.500 participants als casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés a Tarragona

27.06.17

El passat dilluns 26 de juny, 590 infants de la ciutat de Tarragona va començar les activitats educatives i lúdiques dels casals d’estiu que organitza la Fundació Pere Tarrés per a l’Ajuntament de Tarragona. En total hi haurà 9 casals que es realitzaran a les escoles de El Serrallo, Saavedra, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, Bonavista, Camp Clar, la Floresta i la llar d'infants la Taronja. Els casals estan organitzats per l’Ajuntament de Tarragona i la gestió va a càrrec de la Fundació Pere Tarrés.

Aquestes activitats van dirigides a nens i nenes d’entre 1 i 16 anys i estan pensades perquè els infants puguin gaudir del temps de vacances d’estiu al mateix que aprenen i que els seus pares i mares puguin conciliar plenament la seva vida laboral i familiar.

Una àmplia oferta que arriba a més de 2.500 infants de tota la província.

Els casals, on participaran més de 1.500 infants, tindran lloc fins a l’1 de setembre i es presenten com una alternativa per gaudir de les vacances escolars en un entorn proper i conegut. Durant el transcurs d’aquestes activitats, els monitors treballaran aspectes com la participació en el grup, la diversió, la integració en el grup i l’educació en valors.

Segons les edats dels participants la Fundació Pere Tarrés ha preparat dues propostes pedagògiques. Els més petits (de P3 a 1r de primària) hauran d’ajudar a l’Aran a trobar l'herba menaironera o Herba de Sant Joan. Aquesta herba és molt important als Pirineus ja que és d’aquí d’on neixen els MINAIRONS, uns personatges encarregats de mantenir i fer les muntanyes que ens trobem allí i sense ells podrien desaparèixer. Els més grans (de 7 a 13 anys) hauran d’ajudar a l’Ott i la Zoe a trobar els animals fantàstics de la seva família que s’han escapat. Per trobar-los comptaran amb l’ajut de la família de bruixots que ensenyaran als/les participants del Casal alguns dels trucs de màgia que van aprendre a l’escola Warlocks per així accelerar la cerca dels animals. Totes les activitats fomenten les capacitats i habilitats personals, interpersonals i socials dels nens i nenes, així com creen consciència sobre l’ecologia i transmeten valors.

Els casals d’estiu de la ciutat de Tarragona formen part de les més de 450 activitats que organitza aquest estiu la Fundació Pere Tarrés a tot Catalunya i on participaran més de 20.000 infants i adolescents.

A més, el Moviment d’Esplai Cristians Catalans MCECC-Tarragona de la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb la Fundació Santa Maria de Siurana, organitza una trentena d’activitats diferents a les zones de Tortosa i Tarragona acompanyats per 300 monitors/es on hi participaran gairebé un miler d’infants i joves.

Més de 700 beques per a infants en situació de vulnerabilitat social.

Si l’activitat de la Fundació va néixer fa 60 anys lligada a l’organització de les primeres colònies per a infància en situació vulnerable en la postguerra, avui dia encara continuem fidels a l’objectiu que tots els nens i nenes puguin gaudir de l’educació en el lleure. Nomes a la província de Tarragona la Fundació Pere Tarrés becarà aquest estiu les colònies i casals de 769 infants en situació de vulnerabilitat social, la majoria a través dels centres d’esplai vinculats a través del MCECC-Tarragona o a través d’altres entitats socials.

Inici dels casals d'estiu 2017