La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull presenta el Màster universitari en models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència i us convida a la webinar
Aplicació de la Llei de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant de la Violència (LOPIVI) en l’àmbit del lleure educatiu
L'aprovació i posterior entrada en vigor de la LOPIVI planteja una sèrie de reptes per al sector del lleure educatiu. Entre ells, i per citar-ne només els més rellevants: la necessitat de comptar amb protocols que garanteixin un entorn segur de vida per a infants i adolescents (lliure de violència); designar la figura d’un delegat o delegada de protecció; així com assegurar la formació tant del personal que col·labora a les entitats de lleure educatiu (professional i voluntari), com dels mateixos infants i adolescents usuaris i usuàries.
Per tant, l’objectiu fonamental d’aquest webinar consistirà a presentar, a un públic proper al sector del lleure educatiu, els reptes plantejats per la LOPIVI i les millors estratègies per afrontar-los, des d’un enfocament crític i eminentment pràctic.
- Característiques generals de la LOPIVI: integralitat, enfocament de drets i cultura del bon tracte
- Nivells d’intervenció i àmbits d’actuació de la LOPIVI
- Impacte de la LOPIVI al sector del lleure educatiu
- Protocols d’intervenció
- La figura del delegat o delegada de protecció: llums i ombres
Exposició a càrrec del Dr. Isaac Ravetllat, doctor en Dret, màster en Dret de Família i Infància i postgrau en Dret Civil Català per la Universitat de Barcelona. Professor assistent de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials de la Universitat de Talca. Director del Centre d’Estudis sobre Drets de la Infància i l’Adolescència de la Universitat de Talca (CEDIA). General de la Xarxa d’Universitats per la Infància de Xile. Sotsdirector de la revista Infancia Activa.
Presentació de la sessió a càrrec de la Dra. Eva Palasí, directora del Màster universitari en models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència.
Espai de debat i preguntes: envieu les vostres consultes a infofacultat@peretarres.org
Inscriviu-vos-hi i rebreu un correu amb l’enllaç a Zoom.
Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic o per WhatsApp al 626 061 596.
Idioma: Castellà