Jornada que s'emmarca en el projecte R+D+i, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, que pretén identificar els paradigmes i models de gestió de la diversitat cultural que sustenten les pràctiques educatives que es duen a terme als centres d'oci educatiu (COE) per a la infància i l'adolescència i, mitjançant aquesta acció, avançar en el coneixement de com aquestes pràctiques promouen processos de cohesió social als territoris. Per fer-ho, es duu a terme l'estudi de pràctiques socioeducatives dels COE de les comunitats autònomes de Catalunya, el País Basc i Madrid.
A la jornada es presentaran resultats parcials de l'estudi, així com un llibre que aborda temàtiques relacionades amb el projecte de recerca. També comptarem amb un espai de reflexió a partir de la participació d’una persona experta en drets de la infància a nivell internacional.
PROGRAMA DE LA SESSIÓ
16.30 h Inauguració del seminari, a càrrec de la Dra. Txus Morata, directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL i investigadora principal del projecte R+D+i “La diversitat cultural en centres de lleure educatiu: cap a un model d'educació intercultural per a la promoció de la cohesió social”.
16.45 h Conferència: L'oci educatiu des d'un enfocament de drets. Mirades des d'Amèrica Llatina, a càrrec de Cristián Lepín Molina, advocat i doctor en Dret Civil. Professor de la Facultat de Dret de la Universitat de Xile i consultor sènior de l'Estudi Jurídic Lama Peragallo.
Modera: Dr. Isaac Ravetllat, professor titular de la Facultat de Dret de la Universitat de Talca (Xile) i investigador del projecte R+D+i “La diversitat cultural en centres de lleure educatiu: cap a un model d'educació intercultural per a la promoció de la cohesió social”.
17.30 h Presentació de resultats de la fase de treball camp 2 del projecte R+D+i "La diversitat cultural en centres d'oci educatiu: cap a un model d'educació intercultural per a la promoció de la cohesió social", a càrrec de membres de l'equip de recerca.
Modera: Dr. Israel Alonso, professor de la Universitat del País Basc - Euskal Herriko Unibertsitatea i investigador principal del projecte R+D+i "La diversitat cultural en centres d'oci educatiu: cap a un model d'educació intercultural per a la promoció de la cohesió social".
18.15 h Presentació del llibre Oci educatiu per a infància i adolescència i gestió de la diversitat cultural, Tirant Editorial, a càrrec de Jorge Torres (Universitat de Comillas) i Txus Morata (Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL), coordinadors del llibre.
18.35 a 19 h Espai de debat i tancament de la jornada.
Organitza:
Aquesta jornada és part del projecte R+D+i REF: PID2021-124284OB-I00 (COEDSION), finançat per MICIU/AEI /10.13039/501100011033 i per FEDER, UE.