Aquesta jornada clou el projecte Construcción de entornos libres de violencia en las entidades de ocio educativo: miradas desde la infancia y la adolescencia a propósito de la Ley Orgánica 8/2021, de 4 de junio, de protección integral a la infancia y la adolescencia frente a la violencia, que van dur a terme el Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull amb finançament dels fons del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.
La jornada s’inicia amb una conferència que ens convida a reflexionar sobre l’aplicació de la LOPIVI en l’àmbit de l’esport i el lleure educatiu, com a eina per assolir la protecció integral en la infància i l’adolescència, i la generació d’espais segurs i protectors.
En un segon moment de la jornada, es presenta el desenvolupament del programa de la mà dels participants: adolescents, monitors/es i equip investigador, per exposar els eixos d’actuació del programa: coinvestigació, participació infantil i adolescent, sensibilització social i innovació pedagògica.
Finalment, es presenta la maleta pedagògica LOPIVI com a resultat final del programa, que es posarà a la disposició dels centres i activitats de lleure educatiu en format virtual.
Programa
18.30 - 18.35 h: Obertura de la jornada a càrrec de la Dra. Txus Morata, directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural Pere Tarrés i investigadora principal del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.
18.35 - 19.00 h: Conferència a càrrec del Dr. Isaac Ravetllat Ballesté, professor associat de la Universitat de Talca (Xile). La LOPIVI als centres i activitats de lleure educatiu: mirades des de la infància i l’adolescència.
19.00 - 19.15 h: Presentació del procés de recerca que ha dut a terme l’equip investigador.
19.15 - 19.35 h: La veu dels/de les adolescents i monitors/es dels centres de lleure educatiu participants en el projecte.
19.35 - 19.40 h: Presentació de l’Eina d’autodiagnòstic per a entitats del tercer sector sobre el compliment de la LOPIVI, a càrrec de DIDANIA.
19.40 - 19.55 h: Presentació de la maleta pedagògica LOPIVI, a càrrec de l’equip investigador.
19.55 - 20.00 h: Tancament de la jornada.
Idioma: castellà.
Organitza:
Amb el suport de: