Vivim temps complexos, plens de reptes globals que necessiten també respostes des dels contextos locals. En aquest escenari post-pandèmia, les persones joves apareixen com un dels col·lectius més fràgils, des d’un punt de vista psicosocial i també socioeconòmic. Alguns i algunes joves són, a més, protagonistes de molts dels moviments de resposta global i local davant de tots aquests reptes.
En aquesta jornada, volem aturar-nos a explorar el paper que l’oci educatiu té en el benestar dels joves i en la qualitat de les xarxes relacionals. També volem analitzar la funció de l’oci com a escenari ple de possibilitats per als joves que trien convertir-se en agents transformadors del teixit social dels pobles i ciutats on viuen.
En darrer terme, volem que l’intercanvi d’anàlisis i perspectives sobre l’oci juvenil ens permeti compartir estratègies o inspirar millores en les actuacions de les entitats juvenils, dels professionals que intervenen amb joves i dels responsables polítics que, des d’àrees específiques o transversals, tenen en compte la joventut a l’hora de projectar, de pressupostar o d’activar respostes a les necessitats dels seus conciutadans.
Programa
10 h: Benvinguda i presentació, a càrrec de:
- Dra. Txus Morata, directora de la Càtedra d’Oci Educatiu i Acció Sociocultural Pere Tarrés i investigadora principal del Grup de recerca, Innovació i Anàlisi Social (GIAS) de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL.
- Sra. Teresa Sambola, coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona.
10.15 - 11.15 h: Conferència L’oci com a oportunitat per al creixement personal i col·lectiu en la joventut, a càrrec del Dr. Pere Soler, investigador principal de Liberi. Grup de recerca en infància, joventut i comunitat i professor titular del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona.
Presenta: Sr. Pere Joan Giralt, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, investigador de la Càtedra d’Oci Educatiu i Acció Sociocultural Pere Tarrés i del Grup de recerca, Innovació i Anàlisi Social (GIAS).
11.15 - 11.30 h: Els i les joves parlen de les seves experiències d’oci i la seva influència en la construcció de relacions d’amistat, veïnals, familiars i de compromís social i amb la comunitat.
11.30 – 12 h: Pausa.
12 a 13.15 h: Taula rodona: Experiències i pràctiques de lleure que promouen el benestar dels joves i la qualitat de les seves xarxes relacionals
- Marta Osiàs. Vente Pa’ Ká - Fundació Marianao
- Laura González. Ateneu Divers
- Pilar Pascual. Espais Joves i Serveis Juvenils. Ajuntament de Barcelona
- Xavier Camino. Joves i esport. Pla de Barris de la Zona Nord
Presenta i modera: Dra. Laia Serra, professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, investigadora de la Càtedra d’Oci Educatiu i Acció Sociocultural Pere Tarrés i del Grup de recerca, Innovació i Anàlisi Social (GIAS).
13.15 h: Tancament de la jornada.
Idioma: Castellà
Per a més informació podeu contactar per mail a infofacultat@peretarres.org
Organitza:
Amb el suport de: